Μαθητικές δημιουργίες

6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ωρεών


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Καρότσι με "καλούδια" της αυλής μας, από ανακυκλώσιμα υλικά

Καρότσι με "καλούδια" της αυλής μας, από ανακυκλώσιμα υλικά
SUBMITTED FROM:

6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ωρεών

Το Σχολείο μας βρίσκεται στους Ωρεούς, στη Β. Εύβοια, σε ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό, ιδιαίτερα τουριστικό και γνωστό από το ομώνυμο κάστρο του και τον «Ταύρο των Ωρεών»


School Principal

Τσελίκα Χριστούλα

Contact with School


Description

Η  ιδέα για αυτή τη δημιουργία, προήλθε από μία κατασκευή η οποία υπάρχει στην Αυλή του Σχολείου μας και αφορά μία γλάστρα-καρότσι από ξύλο. Η  κατασκευή αυτή είναι έργο μαθητή μας και έγινε πριν δύο χρόνια στα πλαίσια διαγωνισμού «πρωτότυπης γλάστρας» προς όλη τη Σχολική μονάδα, δράση που πλαισίωνε Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο:  «Η  Αυλή των Χρωμάτων και των Αρωμάτων». Επίσης οι μαθητές είχαν την ιδέα να γεμίσουμε αυτό το χάρτινο καρότσι που φτιάξαμε με  κάποια από τα στοιχεία που υπάρχουν στην Αυλή μας: πορτοκάλι, καρότο. ελιές, δέντρο,  και…..το ζωάκι  του Κήπου μας: μία χελώνα φτιαγμένη με βότσαλα. Όλα αυτά τα στοιχεία δημιουργήθηκαν με ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία εντοπίσαμε πεταμένα δίπλα στον κάδο.

Αρχικά, χρησιμοποιώντας ένα χαρτόκουτο ανοίξαμε τις τέσσερις πλευρές του, φτιάξαμε τις γωνίες  κολλήσαμε με θερμόκολλα, κόψαμε στο ύψος που θέλαμε και βάψαμε,το στηρίξαμε σε "ποδαράκια,βιδώσαμε τη ρόδα, βάλαμε χερούλια καλαμένια και βάψαμε. Για τα υπόλοιπα(πορτοκαλιά.πορτοκάλι,ελιές,καρότο .χελώνα) χρησιμοποιήσαμε φύλλα από περιοδικά κομμένα κομματάκια, κοτετσότυρμα και χαρτοπολτό και μπαλόνια.Εφαρμόσαμε την τεχνική "παπιέ μασέ" και στο τέλος τα βάψαμε με υπέροχα χρώματα.

Πρέπει να πω ότι ολόκληρη η κατασκευή, έγινε στα πλαίσια υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο:"Ο  Κήπος  της Αειφορείας-Βιοποικιλότητα της Αυλής μας"


Objective Action

Μείωση των απορριμμάτων-ανάπτυξη της δημιουργικότητας-βιωματική μάθηση

PHOTOS 11


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation