Καλές πρακτικές

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Kids Save Lives

Kids Save Lives
SUBMITTED FROM:

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου

Ένα Σχολείο που καλλιεργεί ηθικές αξίες, προάγει την αριστεία και προωθεί την καινοτομία, διαμορφώνοντας κάθε παιδί ως σφαιρικά αναπτυγμένη προσωπικότητα, εφοδιάζοντάς το πλήρως για τον κόσμο του αύριο και βοηθώντας το να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή το


School Principal

Έρι Μαντά

Contact with School


Description

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση ανέλαβαν την εκπαίδευση 120 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στην παροχή Πρώτων Βοηθειών. Οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν σε προπλάσματα τα υπό τις οδηγίες του εξειδικευμένου προσωπικού και αντιλήφθηκαν στην πράξη τον σπουδαίο ρόλο του Διασώστη.


Results / Reactions

120 μαθητές σε διάρκεια 4 ωρών εκπαιδεύτηκαν στην πράξη στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση λαμβάνοντας σπουδαία γνώση για την ευθύνη, την αξία και τη σπουδαιότητα της παροχής Πρώτων Βοηθειών. Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν αναφορικά με το ευαίσθητο αυτό θέμα και βίωσαν μια εκπαιδευτική διαδικασία διαδραστική, ανθρωποκεντρική και γεμάτη αγάπη για τον συνάνθρωπο, που στοχεύει στην ευρύτερη ανάπτυξη και καλλιέργεια παιδείας στην υγεία και στην κοινωνία ευρύτερα.

Την Παρασκευή 23 Μαίου 2018 η Σχολική Κοινότητα ενημερώθηκε, οτι μαθήτρια του Γυμνασίου που είχε παρακολουθήσει το Σεμινάριο, κατάφερε να σώσει την 10χρονη αδελφή της. Η μαθήτριά μας βρισκόταν στην πισίνα του σπιτιού της και αναγνώρισε ότι η αδελφή της δεν αναπνέει. Η 14χρονη μαθήτρια ξεκίνησε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, συγκλονίζοντας τον γιατρό που έφτασε στο σημείο και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

 

 Co-operations

Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας


COOPERATING ACADEMICS

10 εκπαιδευτικοί Γυμνασίου & Λυκείου

SPREAD THE WORD METHODS

Το μήνυμα επικοινωνήθηκε μέσω αανκοινώσεων στο πλαίσιο της Σχολικής Κοινότητας καθώς και με αξιοποίηση των καναλιών επικοινωνίας των Εκπαιδευτηρίων (website, social media).


Objective Action

Να εκπαιδευτούν παραπάνω από 100 μαθητές Γυμνασίου στην παροχή Πρώτων Βοηθειών μέσω μιας βιωματικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Target Audience

Μαθητές & Εκπαιδευτικοί

Initiative time

Η σχολική δράση είχε χρονική διάρκεια 4 ωρών (10:00-14:00).

Initiative Location

Εκπαιδευτική Αναγέννηση - Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation