Σχέδια μαθήματος

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Ξενικά είδη-HELMEPA JUNIOR

Ξενικά είδη-HELMEPA JUNIOR
SUBMITTED FROM:

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης

Το σχολείο μας εκπονεί κάθε χρόνο καινοτόμα προγράμματα περιβαλλοντικά,πολιτιστικά ή αγωγής υγείας καθώς και προγράμματα ευρωπαϊκού χαρακτήρα όπως E-Twinning.


School Principal

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ

Contact with School


Description

Το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου συμμετέχει στο Πρόγραμμα της «Παιδικής HELMEPA» με τίτλο «Η φίλη μας η θάλασσα» για το σχολικό έτος 2020-2021. Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει τη γνώση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τους ωκεανούς και την αλληλεπίδραση ανθρώπου και θάλασσας.

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η δράση που αφορά τα ξενικά είδη που βρισκονται στις ελληνικές θάλασσες.Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τους κινδύνους της παρουσίας τους στη χώρα μας μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό της HELMEPA JUNIOR.

 Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Τα παιδιά έμαθαν για τα ξενικά είδη όπως και οι γονείς τους .Ζωγράφισαν για τα ξενικά είδη που τους έκαναν εντύπωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γονιός  ενός μαθητή μας ήταν ψαράς και μας έδωσε  και αυτός πληροφορίες για τα ξενικά είδη .


Results / Reactions

Αναμοχλεύσαμε την προτέρη γνωση των παιδιών σχετικά με το τι είναι τα "ξενικά είδη' και αν μπορούν να κάνουν μία σχετική υποθεση.Δεν υπήρχα καποια γνώση που αφορούσε το θέμα.Ασχοληθήκαμε με να κατανοήσουν τα παιδιά τι είναι τα ξενικά είδη και τους κινδύνους της παρουσίας τους.Εντυπωσιαστήκαμε από τη συμμετοχή στην συζήτηση και ενός γονέα-ψαρά που μας εξήγησε από προσωπικό του βίωμα ότι αυτα τα είδη ταλαιπωρούν κυρίως τις θάλασσες της Κρήτης και όχι αυτές της Βορείου Ελλάδας,γιατί αυτά τα ψάρια προτιμούν τα πιο ζεστά νερά.Η ενημέρωση και η συζήτηση του θέματος έγινε διαδικτυκά.Τα παιδιά ζωγράφησαν τα ξενικά ήδη που τους εντυπωσίασαν και όταν επιστρέψαμε στο σχολείο μας έφεραν τις εργασίες τους για να την εντάξουμε στο φάκελο του προγράμματος.Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για παιδιά,γονείς και εκπαιδευτικούς.Co-operations

  • HELMEPA JUNIOR
  • Γονείς των μαθητών μας

COOPERATING ACADEMICS

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ-ΤΑΧΤΣΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Objective Action

• Να κατανοήσουν πώς το έρμα του πλοίου υποστηρίζει το ασφαλές ταξίδι του. • Να μάθουν τον όρο «ξενικά είδη» και τους τρόπους και τις αιτίες που τα οδηγούν σε άλλες περιοχές. • Να γνωρίσουν τα προβλήματα που δημιουργούν τα ξενικά είδη.

Initiative time

Για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης χρειάστηκαν δύο διδακτικές ώρες.

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation