Μαθητικές δημιουργίες

2o Νηπιαγωγείο Χώρας Μεσσηνίας


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
SUBMITTED FROM:

2o Νηπιαγωγείο Χώρας Μεσσηνίας

Το σχολείο βρίσκεται σε μια μικρή κωμόπολη του Δήμου Πύλου-Νέστορος του νομού Μεσσηνίας όπου φοιτούν συνολικά 20 νήπια & προνήπια.


School Principal

Ευανθία Μπουρλούκα

Contact with School


Description

Με αφορμή την  Πανελλήνια Σχολική Ημέρα ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό , πραγματοποιήσαμε οργανωμένες δράσεις στο νηπιαγωγείο μας για ένα φαινόμενο που δεν είναι καινούργιο ,είναι όμως νοσηρό.

Σας παραθέτουμε τις ιδέες που υλοποιήσαμε  :

-Αναγνωστική δράση με θέμα τον εκφοβισμό στο σχολείο , τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας

-Συζητήσαμε με τα παιδιά για τα συναισθήματα που γεννάει η κάθε μορφής βία

-Ζωγράφισαν τις ιδέες τους κι ό,τι τους έκανε εντύπωση από τις συζητήσεις που προηγήθηκαν

-Αναγνώρισαν σε εικόνες καλές και κακές συμπεριφορές , τις ταξινομήσαμε και συζητήσαμε τα συναισθήματα που γεννάει η κάθε συμπεριφορά

-Γράψαμε το σύνθημά μας με μαρκαδόρους και μικρά κομματάκια παζλ φτιάχνοντας το δίστιχο ‘’ Μη σε τρώει η στενοχώρια , Μίλα Τώρα . ‘’

-Συμφωνήσαμε πως θα κλείσουμε την  πόρτα στη βία, θα είμαστε ενωμένοι σαν μια αλυσίδα που φτιάξαμε από χρωματιστούς κρίκους σε σχήμα καρδιάς και θα προστατεύουμε τη φιλία και τη συνεργασία σαν μια καλή ομάδα δράσης.


Objective Action

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας κι Εκφοβισμού αναπτύξαμε δράσεις ώστε να γίνει κατανοητό πως το σχολείο αποτελεί μια αγκαλιά αλληλεγγύης,σεβασμού,φιλίας και συνεργασίας.Κάθε επιθετική συμπεριφορά παιδιού που δεν σέβεται την ομάδα ή και τα μέλη της ξεχωριστά δεν είναι αποδεκτή.Μέσα από τις δράσεις τα παιδιά ενθαρρύνονται να εκφράσουν αυτά που τους προβληματίζουν ή και τους φοβίζουν ώστε να χτίσουν έναν υγιή ψυχικό και συναισθηματικό κόσμο.

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation