Σχέδια μαθήματος

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Let's move- Η Κίνηση δίνει Ζωή

Lets move- Η Κίνηση δίνει Ζωή
SUBMITTED FROM:

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

12/Θεσιο Δημοτικό Σχολείο με αριθμό φοιτώντων μαθητών 237. Στο σχολείο μας υλοποιούνται δράσεις με στόχο την βελτίωση της μάθησης των μαθητών, την διασύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινωνία, την διάχυση των δράσεων και γενικότερα την συστημική προσέγγιση των περιβαλλόντων της σχολικής μονάδας.


School Principal

ΤΑΣΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Contact with School


Description

Με το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας θέλησαν να δείξουν ότι κάθε μορφή κίνησης βοηθάει στην κοινωνική ένταξη αδυνάτων και αλλοδαπών του σχολείου μας. Επίσης η κίνηση είναι ωφέλιμη για την υγεία . Οι μαθητές και οι μαθήτριες αφου ενημερώθηκαν για την έννοια της κοινωνικής ένταξης, χωρίστηκαν σε ομάδες για να βρουν δραστηριότητες που θα εξυπηρετούσε το θέμα του προγράμματος. 'Οπως παιχνίδια από την αρχαιότητα, αυτοσχεδίασαν σκυταλοδρομίες, βρήκαν παιχνίδια από όλον τον κόσμο καθώς και εναλλακτικές μπρφές άσκησης που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά τους. Επίσης έφτιαξαν κρυπτόλεξο για την κοινωνική ένταξη, ζωγράφισαν αθλήματα και έφτιαξαν ψηιακά αφίσες με τις ζωγραφιές τους. Στην συνέχεια μάζεψαν υλικό για τα ωφέλη της άσκησης και έφτιαξαν ψηφιακά αφίσα με τα ωφέλη της άσκησης και ένα κόμικς.


Results / Reactions

Οι μαθητές μέσα από τις δραστηριότητες που συμμετείχαν κατανόησαν ότι θα μπορούν να συνυπάρχουν στο παιχνίδι με μαθητές που είναι πιο αδύναμοι ή από άλλες χώρες . Άλλωστε τα συναισθήματα είναι κοινά για όλους και η προσπάθεια για την νίκη σε ένα άθλημα ή παιχνίδι είναι κοινός σκοπός.

Επίσης κατάλαβαν πόσο σημαντική είναι η  άσκηση για την υγεία , ότι θα πρέπει να  εντάξουν οποιαδήποτε μορφή κίνησης στο  καθημερινό τους πρόγραμμα και για όλη τους την ζωή. Για να μπορούν να είνα σωματικά και ψυχικά υγιείς.Co-operations

Με το σωματείο ''Ορίζοντες'' σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΣΕΦΦΑ)


COOPERATING ACADEMICS

Μποτίνη Γεωργία

Objective Action

Οι μαθητές μέσα από δράσεις να αναδείξουν ότι η κίνηση είναι ωφέλιμη στην υγεία και ότι βοηθάει στην κοινωνική ένταξη.

Initiative time

Δύο μήνες.

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 2


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation