Καλές πρακτικές

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Live Without Bullying

Live Without Bullying
SUBMITTED FROM:

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου

Ένα Σχολείο που καλλιεργεί ηθικές αξίες, προάγει την αριστεία και προωθεί την καινοτομία, διαμορφώνοντας κάθε παιδί ως σφαιρικά αναπτυγμένη προσωπικότητα, εφοδιάζοντάς το πλήρως για τον κόσμο του αύριο και βοηθώντας το να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή το


School Principal

Έρι Μαντά

Contact with School


Description

Η δράση «Live Without Bullying» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού. Οι μαθητές του Γυμνασίου αρχικά ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και στη συνέχεια δημιούργησαν όλοι μαζί ένα πολύχρωμο καμβά, αφήνοντας το δακτυλικό τους αποτύπωμα.

Στο τέλος της δράσης οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου παρακολούθησαν σεμινάριο με την κυρία Αντωνία Τορρένς, Πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας & Παιδιού και Εκπαιδευτική Ψυχολόγο, και ενημερώθηκαν για αποτελεσματικές μεθόδους επικοινωνίας ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο τη διαμόρφωση θετικού κλίματος στην τάξη.


Results / Reactions

Παραπάνω από 250 μαθητές συνεργάστηκαν και δούλεψαν ομαδικά, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο καμβά, στον οποίο άφησαν το αποτύπωμά τους και δεσμεύτηκαν από κοινού πως δεν θα αποδέχονται εκφοβιστικές συμπεριφορές στο σχολικό περιβάλλον και στο διαδίκτυο. Οι μαθητές μέσω της διάδρασης έγιναν εμπλεκόμενοι και έμμεσα έδωσαν το μήνυμά τους για το κοινωνικό ζήτημα της ενδοσχολικής βίας, που τα τελευταία χρόνια έχει απασχολήσει πυλώνες κοινωνικοποίησης όπως την Οικογένεια, τους Μαθητές, το Σχολείο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την Πολιτεία ευρύτερα.Co-operations

Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού


COOPERATING ACADEMICS

Εκπαιδευτικοί Γυμνασίου

SPREAD THE WORD METHODS

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε τόσο εσωτερικά στη Σχολική Κοινότητα όσο και με αξιοποίηση των καναλιών επικοινωνίας των Εκπαιδευτηρίων (website, newsletter, social media) καθώς και με αποστολή Δελτίων Τύπου σε Μ.Μ.Ε.


Objective Action

Βιωματική δράση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών όλων των τάξεων του Γυμνασίου, για την καταπολέμηση της Ενδοσχολικής Βίας και του Bullying.

Target Audience

Μαθητές & Εκπαιδευτικοί

Initiative time

Η εκδήλωση είχε διάρκεια μιας ημέρας στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος των μαθητών

Initiative Location

Εκπαιδευτική Αναγέννηση - Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου

PHOTOSConnection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation