Μαθητικές δημιουργίες

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Μαθήματα συλλογικής δράσης και αλληλεγγύης: Το παράδειγμα της Ελληνικής Επανάστασης

Μαθήματα συλλογικής δράσης και αλληλεγγύης: Το παράδειγμα της Ελληνικής Επανάστασης
SUBMITTED FROM:

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


School Principal

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Contact with School


Description

Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Τα μέλη της πολιτιστικής ομάδας, ανιχνεύοντας τη δύναμη της συλλογικότητας, της προσφοράς και της αλληλεγγύης σε ιστορικές πηγές και λογοτεχνικά κείμενα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση, δημιουργούν ολιγόλεπτα βίντεο – ηχητικά δραματοποιημένης αφήγησης, τα οποία αναρτούν κάθε εβδομάδα στη σχολική ιστοσελίδα (τίτλος της δράσης: ««ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΄21: η ανάρτηση της εβδομάδας»).

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ

Η ενασχόλησή μας με το ιστορικό παράδειγμα του Αγώνα των Ελλήνων για Ανεξαρτησία, μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της συλλογικής δράσης στην επίτευξη υψηλών στόχων. Πριν από 200 χρόνια το «Εμείς» του λαού μας, αλλά και των Φιλελλήνων - προσώπων και κρατών - έφερε την ελευθερία. Σήμερα, καλούμαστε ξανά, όλοι «Εμείς», να προασπίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, να δυναμώσουμε τις φωνές της αλήθειας και να πετύχουμε λύσεις για την κοινωνία του σήμερα και του αύριο. 

Οι μαθητικές δημιουργίες έχουν αναρτηθεί σε ψηφιακό πίνακα, στη διεύθυνση: https://padlet.com/theodora_alexopoulou/3gymamarousiou_1821 

 


Objective Action

«Η καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης αφορά την κατανόηση της συµπεριφοράς των ανθρώπων σε συγκεκριµένες καταστάσεις και τη διαµόρφωση αξιών και στάσεων που οδηγούν στην εκδήλωση υπεύθυνης συµπεριφοράς στο παρόν και το µέλλον.» Αυτή η παραδοχή οδήγησε τα μέλη της πολιτιστικής ομάδας του σχολείου μας στη μελέτη του πολυσύνθετου ιστορικού γεγονότος της Ελληνικής Επανάστασης, με σκοπό να αναδείξουν, μέσω αυτής, τη συμβολή της συλλογικής προσπάθειας, της ενότητας και της αλληλεγγύης στην υπεράσπιση υψηλών ιδανικών, στη διαμόρφωση ελεύθερων και δημοκρατικών κοινωνιών.

PHOTOS 3Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation