Καλές πρακτικές

Δημοτικό Σχολείο Σκιαδά


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Μαζεύοντας καπάκια…

Μαζεύοντας καπάκια…
SUBMITTED FROM:

Δημοτικό Σχολείο Σκιαδά

3/Θ Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο Το σχολείο είναι ολιγοθέσιο, αριθμεί μόλις 27 μαθητές και βρίσκεται σε ημιορεινή περιοχή της Αχαΐας.


School Principal

Νικόλαος Αντωνόπουλος

Contact with School


Description

Το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας με τίτλο: Τα ευέλικτα καπάκια. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν 160 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Αχαΐας.  

Οι μαθητές μαζεύουν τα πλαστικά καπάκια από τα σπίτια τους, από τους συγγενείς τους και τα συγκεντρώνουν στη σχολική μας μονάδα.


Results / Reactions

Το μικρό μας σχολείο κερδίζει για τρεις συνεχόμενες χρονιές το πρώτο βραβείο. Τη Σχολική χρονιά 2014-2015 συγκεντρώσαμε 124 κιλά καπάκια, 2015-2016 300 κιλά, 2016-2017 500 κιλά και σε λίγες μέρες λήγει η φετινή διοργάνωση και έχουμε συγκεντρώσει  περίπου 600 κιλά. Επομένως, η συγκέντρωση μιας μεγάλης ποσότητας ανακυκλώσιμου υλικού προστατεύει κυρίως το περιβάλλον μας και συγχρόνως βοηθά και τα άτομα με ειδικές ικανότητες.Co-operations

Δεν έχουμε συνεργαστεί με κάποιον φορέα


COOPERATING ACADEMICS

Νικόλαος Αντωνόπουλος

SPREAD THE WORD METHODS

Η μεγάλη τοπική εφημερίδα της Πάτρα, Πελοπόννησος, έχει αναφερθεί με άρθρα της στη δράση μας και μας έχει βραβεύσει  δημοσίως σε μεγάλη διοργάνωση.


Objective Action

Ευαισθητοποίηση των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του περιβάλλοντος και συγχρόνως παροχή βοήθειας σε άτομα με ειδικές ικανότητες.

Target Audience

Όλη σχεδόν η κοινωνία του χωριού στο οποίο εδρεύει το σχολείο μας

Initiative time

Τις τελευταίες 4 σχολικές χρονιές

Initiative Location

Το σχολείο και η τοπική κοινωνία

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation