Μαθητικές δημιουργίες

9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ Ν 'ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ Ν ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ
SUBMITTED FROM:

9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

Το 9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης είναι ένα 1/θέσιο Νηπιαγωγείο, στο οποίο λειτουργεί 1 τμήμα που ακολουθεί το Πρωινό υποχρεωτικό πρόγραμμα. Εκπαιδευτικός και Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου είναι η Ελένη Κατσιάβου. Τα τελευταία χρόνια το νηπιαγωγείο συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Συνεργατικά Προγράμματα (e-STEP, eTwinning, T4E, STEM.2), αλλά και σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις(Eurocode week, δράσεις γονεϊκής εμπλοκής κ.α.). Έχει βραβευτεί με Εθνικές κι Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για τα έργα eTwinning, που έχουν υλοποιηθεί.


School Principal

Ελένη Κατσιάβου

Contact with School


Description

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ Ν’ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ

Η δράση «ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ Ν’ΑΚΟΥΣΤΕΙ» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω για να έχουν όλοι φαγητό, σ’ έναν πλανήτη ιδανικό». Το εν λόγω πρόγραμμα βασίστηκε στο εκπαιδευτικό υλικό «Νοιάζομαι και Δρω» του οργανισμού Ιδρύματος Λαμπράκη σε συνεργασία με το σωματείο Δεσμός και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πιλοτικής δράσης «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», στην οποία συμμετέχει το νηπιαγωγείο μας κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Στόχος της δράσης αυτής ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τις έννοιες «Εθελοντισμός», κι «Εθελοντής», να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν, διοργανώνοντας μια εθελοντική δράση. Υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

1.Μοιράζουμε Πασχαλινά Χαμόγελα κι Αγάπη

Τα παιδιά αποφάσισαν πως λόγω της εορτής του Πάσχα θα ήθελαν να προσφέρουν τρόφιμα στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Για το λόγο αυτό, δημιουργήσαμε μια ψηφιακή ενημερωτική αφίσα. Για τη δημιουργία της τα παιδιά δούλεψαν σε ομάδες, μέσα από τη δυνατότητα που δίνει η πλατφόρμα Cisco Webex, συζήτησαν πώς θα ήθελαν να είναι η αφίσα αυτή, τι να γράφει, τι εικόνες να έχει και η εκπαιδευτικός τη δημιούργησε αποτυπώνοντας τις ιδέες τους κι ενσωματώνοντας τις ζωγραφιές τους. Δημιουργήθηκε, λοιπόν, η αφίσα με τίτλο: «Μοιράζουμε Πασχαλινά Χαμόγελα κι Αγάπη». Έτσι, με τη βοήθεια και τη συνεργασία και των γονέων τους καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, να τα προσφέρουμε στο Σύλλογο με την ευχή να περάσουν όσο το δυνατό περισσότερα παιδάκια το Πάσχα έχοντας φαγητό και πασχαλινά τσουρέκια, στηρίζοντας παράλληλα τον 2ο Παγκόσμιο Στόχο.

  1. Το μήνυμα μας ν’ακουστεί σε ολόκληρη τη γη!

Τα παιδιά προβληματίστηκαν  με το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά παιδάκια που πεινούν σε όλη τη γη. Έτσι, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μια ψηφιακή αφίσα με τίτλο: «Το μήνυμα μας ν’ ακουστεί σε ολόκληρη τη γη», στηρίζοντας τον 2ο Παγκόσμιο Στόχο και διαδίδοντας το μήνυμα μας σε όλη τη γη με την ελπίδα ως το 2030 να υπάρχει μηδενική πείνα. Η εκπαιδευτικός δημιούργησε την αφίσα αποτυπώνοντας τις ιδέες και τις σκέψεις των παιδιών κι αξιοποιώντας τις ζωγραφιές τους.

 


Objective Action

Στόχος της δράσης αυτής ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τις έννοιες «Εθελοντισμός», κι «Εθελοντής», να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν, διοργανώνοντας μια εθελοντική δράση. Υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation