Μαθητικές δημιουργίες

19o Δ.Σ. Σερρών


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ο ροφός..., βασιλιάς τη Μεσογείου- Il était une fois le mérou brun, le roi de la Méditerranée.

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ο ροφός..., βασιλιάς τη Μεσογείου- Il était une fois le mérou brun, le roi de la Méditerranée.
SUBMITTED FROM:

19o Δ.Σ. Σερρών

12/θέσιο δημόσιο σχολείο το οποίο συμμετέχει σε δράσεις εκπαιδευτικές : ευρωπαϊκά προγράμματα, eTwinning, Γαλλικό Ινστιτούτο και Γαλλική Πρεσβεία


School Principal

Παπαφωτίου Κωνσταντίνος

Contact with School


Description

Οι μαθητές δημιούργησαν αφίσσα (ζωγραφική με τεχνική κολλάζ) για να προβάλλουν το φυσικό περιβάλλον του ροφού (ζει σε βράχια), μόνος του (μοιάζει με ένα βασιλιά του βράχου), τα φυσικά χαρακτηριστικά του (βούλες στο σώμα του, μεγάλο στόμα και χείλη, μεγάλα μάτια), πού αναζητά την τροφή του (σε βράχια, φύκια, κοχύλια) και τι τρώει (αυτοκόλλητα και ζωγραφιά με ψαράκια, μέδουσες). Επίσης παρουσιάζουν ότι απειλείται από τον άνθρωπο λόγω της υπεραλίευσης γιατί με το υποβρύχιο ψάρεμα τον αναζητά καθώς η σούπα του είναι πολύ νόστιμη. Ο ροφός παρουσιάζεται ως σταρ του βυθού και αυτό δικαιολογεί τη χρήση από κομμάτια καθρέφτη καθώς ένας σταρ αρέσκεται να κοιτά τον εαυτόν του.

Χάρη στην τεχνική δημιουργικής γραφής έγραψαν ποίημα στα γαλλικά για να συνοδεύσουν την αφίσσα-κολλάζ (επισυνάπτεται ως αρχείο κειμένου με μετάφραση) το οποίο αναφέρει τα χαρακτηριστικά του ροφού. Στην αφίσσα παρουσιάζεται στα δεξιά.

Στο μάθημα της ξένης γλώσσας έγινε και ηχογράφηση του γαλλικού ποιήματος από τα παιδιά.


Objective Action

Να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα για την προστασία του θαλάσσιου κόσμου της Μεσογείου, ο ροφός είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation