Μαθητικές δημιουργίες

Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Ναυπλιόπολη 2.0: επιτραπέζιο παιχνίδι προσανατολισμού και γνώσεων για τα ιστορικά μνημεία της παλιάς πόλης του Ναυπλίου

Ναυπλιόπολη 2.0: επιτραπέζιο παιχνίδι προσανατολισμού και γνώσεων για τα ιστορικά μνημεία της παλιάς πόλης του Ναυπλίου
SUBMITTED FROM:

Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας

Το Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας Αργολίδας ανήκει στον Δήμο Ναυπλιέων και απέχει περίπου 10 χλμ. από το Ναύπλιο. Περιβάλλεται από πορτοκαλεώνες και βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Μιδέας και της Τίρυνθας. Είναι ένα περιφερειακό, μικρό σχολείο, πολύ αγαπητό στους περίπου 100 μαθητές τους.


School Principal

Άννα Φωτοπούλου

Contact with School


Description

Αφού οι μαθητές αξιοποίησαν την προϋπάρχουσα γνώση και εμπειρία σε επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων, αναπροσάρμοσαν τους κανόνες του παιχνιδιού  "Ναυπλιόπολη", που είχαμε υλοποιήσει πριν από δύο χρόνια, καθώς και τον τρόπο-κανόνες που θα παίζεται. Επιπλέον, επέλεξαν ιστορικά μνημεία που τους ενδιαφέρουν και  συγκέντρωσαν πληροφοριακό και οπτικό υλικό, προκειμένου να συνθέσουν τις κάρτες του παιχνιδιού και να δημιουργήσουν το νέο ταμπλό του.

Οι μαθητές άρχισαν να μεταφράζουν στα αγγλικά το υλικό του παιχνιδιού, αλλά δυστυχώς μας πρόλαβε η καραντίνα και προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο η έκδοση του παιχνιδιού στα Ελληνικά.


SPREAD THE WORD METHODS

Η διάχυση του επιτραπέζιου παιχνιδιού Ναυπλιόπολη 2.0, όταν θα είναι έτοιμη και η έκδοσή του στα Αγγλικά, θα γίνει μέσω του διαδικτύου (σχολική ιστοσελίδα, τοπικοί ιστότοποι, μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαθητών) αλλά και με παρουσίαση σε εκδήλωση για τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που διοργανώνει η ΔΔΕ Αργολίδας.


Objective Action

Η προτεινόμενη εργασία φιλοδοξεί να αναπροσαρμόσει τη «Ναυπλιόπολη», το επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιουργήσαμε πέρυσι με σκοπό να προβάλλει την ιστορία των πολιτιστικών μνημείων κυρίως της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Το παιχνίδι διαθέτει κάρτες, πιόνια, ζάρι, πυξίδα προσανατολισμού στον χώρο και κανόνες που θα αναπροσαρμόσουν οι μαθητές. Στόχος μας είναι μέσω του παιχνιδιού σε ένα ομαδικό πλαίσιο δράσης να διαδοθεί με τρόπο ψυχαγωγικό το πολιτιστικό κεφάλαιο της πόλης του Ναυπλίου. Βασικός στόχος είναι η μετάφραση του υλικού στα αγγλικά, ώστε το παιχνίδι να είναι διαθέσιμο για ένα ευρύτερο κοινό. Σε επίπεδο γνωστικό αναμένουμε οι μαθητές να εξοικειωθούν με την αναζήτηση ιστορικών πηγών και πληροφοριών διαδικτυακών ή άλλων, να επιλέξουν τις πληροφορίες εκείνες που χρειάζονται και να δημιουργήσουν σύντομες κάρτες γνώσεων, που θα αξιοποιήσουν στο επιτραπέζιο παιχνίδι. Ασφαλώς αναμένουμε οι μαθητές να αξιοποιήσουν την προϋπάρχουσα εμπειρία τους σε επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων για δημιουργήσουν τους κανόνες, να συνεργαστούν, να αξιοποιήσουν τεχνολογικά εργαλεία και να δημιουργήσουν την αναπροσαρμοσμένη μακέτα του παιχνιδιού κ.λπ.

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation