Μαθητικές δημιουργίες

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
SUBMITTED FROM:

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άξιον Εστί» βρίσκεται στην οδό Προφήτη Ηλία 12, στην Άλλη Μεριά, στους πρόποδες του Πηλίου, σε ένα σημείο το οποίο προσεγγίζεται μέσα σε λίγα λεπτά από το κέντρο του Βόλου. Πρόκειται για ένα σχολείο χτισμένο μέσα σε έναν παραδοσιακό οικισμό, ακολουθώντας τα πρότυπα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, μέσα στην φύση, ανάμεσα σε λόφους και δίπλα σε ένα καταπράσινο δάσος. Η όμορφη θέα της πόλης και του λιμανιού του Βόλου από ψηλά, το πράσινο στοιχείο, η χλωρίδα και η πανίδα του Πηλίου και γενικά η έντονη παρουσία της φύσης στον περιβάλλοντα χώρο του Σχολείου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την μαθησιακή διαδικασία: πρόκειται για ένα σχολείο πιστοποιημένο ως Οικολογικό (Eco School), σύμφωνα με την πράσινη σημαία που έχει λάβει από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, και με βάση τα οικολογικά διαθεματικά project που εφαρμόζει κάθε σχολική χρονιά. Το Σχολείο χτίστηκε και εγκαινιάστηκε το 2012 σε αυτό το κτίριο. Πρόκειται για ένα Σχολείο με σύγχρονες υποδομές. Το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άξιον Εστί» συστεγάζεται σε έναν Πολυχώρο Εκπαίδευσης με το Νηπιαγωγείο «Άξιον Εστί», με τον Παιδικό Σταθμό «Άξιον Εστί Babies» και με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Άξιον Εστί». Βασικοί άξονες της παιδαγωγικής φιλοσοφίας του σχολείου είναι οι εξής: η Εκπαίδευση στηριγμένη στις Αξίες (Living Values in Education), η ανάπτυξη της Πολυγλωσσίας και η διάδοση πνεύματος Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (στο Σχολείο φοιτούν αρκετοί μαθητές και μαθήτριες που προέρχονται από διαφορετικά γλωσσικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα), η παιδαγωγική αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στη μάθηση, η εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών δράσεων, η διάδοση αθλητικού πνεύματος (το Σχολείο συνεργάζεται με τον αθλητικό Σύλλογο άξιον εστί) και η ανάπτυξη Πολλαπλής Νοημοσύνης μέσα από την δημιουργία «παραθύρων ευκαιριών» για κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια που φοιτά στο Σχολείο.


School Principal

ΑΥΓΗΤΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Contact with School


Description

Στα πλαίσια του Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού με τίτλο «Από το Εγώ στο Εμείς», που διοργανώνθηκε από το European School Radio, η Ε’ και η Στ’ Δημοτικού του Σχολείου μας συνέθεσε το τραγούδι «Νοιάζομαι». Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αποδέχτηκαν την πρόκληση να εκφραστούν καλλιτεχνικά, αναδεικνύοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, σχετικά με την ευρύτερη έννοια και τις εκφράσεις της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, να παραμερίσουν το Εγώ και να ανακαλύψουν τη σημασία του Εμείς, συμμετέχοντας στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.Η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση επαναφέρει στη μνήμη μας τη θυσία των αγωνιστών που μπορεί να εκφραστεί συνοπτικά με τη ρήση του Μακρυγιάννη: «Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ». Η κρίση της πανδημίας άλλωστε αποτελεί μια ευκαιρία επαναπροσδιορισμού στο Εμείς, στην αλληλεγγύη, στην προσφορά και στην κοινωνική ευθύνη. Το ηχηρό το μήνυμα των παιδιών μας σίγουρα μπορεί να εμπνεύσει ώστε να επιτευχθεί αυτό που λέει ο τίτλος του: ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!


Objective Action

Μέσω της σύνθεσης και της μετάδοσης του τραγουδιού τους με τίτλο «Νοιάζομαι», οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και της Στ’ τάξης του Σχολείου μας επιδιώκουν να αφηγηθούν ό,τι μπορεί να μας κάνει καλύτερους πολίτες, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις κρίσης, αβεβαιότητας και αλλαγής, όπως αυτές που ζούμε στις μέρες μας, και να εμπνεύσουν τους ακροατές τους, δίνοντάς τους ελπίδα για έναν ομορφότερο κόσμο.

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 1


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation