Σχέδια μαθήματος

13o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

«Νότες, λέξεις, χρώματα, των παιδιών καμώματα!». Project: Ψηφιακή Αφήγηση - Μουσική για την κοινωνική ενσυναίσθηση και αλλαγή παραδείγματος.

«Νότες, λέξεις, χρώματα, των παιδιών καμώματα!». Project: Ψηφιακή Αφήγηση - Μουσική για την κοινωνική ενσυναίσθηση και αλλαγή παραδείγματος.
SUBMITTED FROM:

13o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Πρόκειται για ένα δημόσιο σχολείο που λειτουργεί εντός του αστικού ιστού της πόλης του Βόλου στο οποίο συστεγάζονται και δύο Ν/γεία (6ο & 26ο Ν/γείο Βόλου). Στο Δημοτικό Σχολείο φοιτούν 280 μαθητές/-τριες. Για περισσοτερες πληροφορίες σχετικά με το σχολείο και τις εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύσσει μπορείτε να ανατρέξετε στο ιστολόγιο: https://blogs.sch.gr/13dimvol/


School Principal

ΠΑΡΙΣΗΣ ΠΑΠΑIΩΑΝΝΟΥ

Contact with School


Description

Επιλογή 12 τραγουδιών, ένα για κάθε μήνα, από Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς. Τα τραγούδια επιλέγεται να συνδέονται με τους στόχους του project. Μουσική διδασκαλία των τραγουδιών από την εκπαιδευτικό της μουσικής, συγγραφή κειμένων, εικονογράφηση, ηχογράφηση, ψηφιοποίηση των τραγουδιών και των κειμένων στο εργαστήριο ΤΠΕ, οργάνωση παράλληλων δράσεων σχετικών με το θέμα που πραγματεύεται το ψηφιοποιημένο υλικό. Τελικό: έκδοση ψηφιακής παρουσίασης και περιοδικού. 


Results / Reactions

Δράσεις υλοποιούνται παράλληλα με την ψηφιοποιήση των κειμένων και των τραγουδιών όπως: παζάρι αγάπης, καλλωπισμός της αυλής του σχολείου με φυτά, επισκέψεις σε συσχετιζόμενους χώρους, για παράδειγμα το Δημαρχείο της πόλης, προσκλήσεις σε συγγραφείς και παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων.

Οι βιωματικές αυτές δράσεις του σχεδίου μαθήματος, ενδυναμώνουν - ενισχύουν τη βιωματική - ψυχοσωματική διάσταση των στόχων του project και αναπτύσσουν την κοινωνική ενσυναίσθηση των παιδιών προτρέποντάς τα σε δράσεις για την κοινωνική αλλαγή, την προστασία του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη διασφάλιση της ισότητας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.   Co-operations

Συνεργάζονται μαθητές/-τριες, εκπαιδευτικοί, γονείς. 


COOPERATING ACADEMICS

ΤΣΑΛΑΒΡΕΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΝΑΟΥΜ ΕΥΔΟΚΙΑ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Objective Action

Μέσω της ερμηνείας επιλεγμένων τραγουδιών να επιτευχθούν: Η εξωτερίκευση συναισθημάτων, ανησυχιών, η κοινωνική ευαισθητοποίηση. Η ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος για διάφορα κοινωνικά προβλήματα - δράσεις για την ειρήνη, την προστασία της φύσης, την ισότητα, τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Initiative time

1 Σχολικό Έτος

PHOTOS


Videos

Connection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation