Καλές πρακτικές

Νηπιαγωγείο Κατάκολου


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Ο Αειφορούλης στο Κατάκολο, εν δράσει....

Ο Αειφορούλης στο Κατάκολο, εν δράσει....
SUBMITTED FROM:

Νηπιαγωγείο Κατάκολου

Δημόσιο Νηπιαγωγείο


School Principal

Έλενα Αναστασίου

Contact with School


Description

Η σχολική μας μονάδα με γνώμονα και πρωταρχικό της στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο για την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και της ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας ,υλοποίησε κατα τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς πλήθος δράσεων. Αυτές αφορούσαν τη στήριξη , τόσο σε οικονομικό οσο και σε ψυχολογικό –συναισθηματικό επίπεδο. Με κριτήριο την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των μικρών μας μαθητών απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας (ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΟΛΕΜΟΙ, ΒΙΑ, ΜΗ ΥΓΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) υλοποιήσαμε τα ακόλουθα:
Αρχικά, όπως κάθε χρόνο, την περίοδο των Χριστουγέννων , συγκεντρώσαμε αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διαθέσαμε στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.
Μέρος του χρηματικού ποσού που συγκεντρώθηκε από το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του σχολείου μας διατέθηκε για την οικονομική στήριξη της οικογένειας του Λ.Α. που ζει στον νομό μας, ο οποίος μετά από ατύχημα (ηλεκτροπληξία), αντιμετώπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης. Η οικογένεια στηρίζεται οικονομικά από ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας .
Αγοράσαμε βραχιολάκια τα οποία κατασκευάστηκαν με σκοπό την στήριξη της παραπάνω οικογένειας.
Μεγάλη ποσότητα απο καπάκια τα διαθέσαμε στην οικογένεια του Άγγελου για την αγορά αμαξιδίου.
Συμμετείχαμε ενεργά στην Αιμοδοσία που οργανώθηκε αρχές Μαρτίου στο Κατάκολο από τον εφημέριο του Ι.Ν.Αγ.Νικολάου του χωριού μας. Τα παιδιά με δική τους παραίνεση ώθησαν τους γονείς τους να συμμετέχουν στην έμπρακτη προσφορά στον συνάνθρωπο δίνοντας αίμα. Στα πλάισια της παραπάνω δράσης οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Κατακόλου, κατασκέυασαν αυτοσχέδια μπρελόκ στη σχολική αίθουσα, τα οποία ανέγραφαν κοινωνικό μήνυμα με θέμα την αιμοδοσία και τα πρόσφεραν στους εθελοντές αιμοδότες.
Κατόπιν , μια άλλη δράση ήταν η συλλογή απο καπάκια με σκοπό την διάθεση αυτών στο Σωματείο Παραπληγικών Ν.Ηλείας για την αγορά αμαξιδίου.
Στη συνέχεια, και τις ημέρες πριν τις διακοπές του Πάσχα πολλά απογεύματα τα διαθέσαμε με σκοπό να κατασκευάσουμε πασχαλινές λαμπάδες για να δώσουμε χαρά και χαμόγελα στα παιδιά απο το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και στα δυο σπίτια που φιλοξενούνται στην περιοχή μας. Το πρώτο σπίτι της Κυλλήνης όπου φιλοξενεί 23 παιδιά, και το δεύτερο σπίτι ημερήσιας φροντίδας στη Βροχίτσα.
Φυσικά συλλέξαμε και τρόφιμα τα οποία διαθέσαμε με μεγάλη μας χαρά.


Results / Reactions

Η ανταπόδοση της κίνησης μας αυτής ήταν τα φωτεινά χαμόγελα που διαγράφηκαν στα πρόσωπα των παιδιών.
Γιατι τίποτα δεν αξίζει περισσότερο απο το χαμόγελο ενός παιδιού....!!!

 COOPERATING ACADEMICS

Αναστασίου Έλενα

Objective Action


Target Audience

22

PHOTOS 3


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation