Καλές πρακτικές

2ο Γενικό Λύκειο Πύργου Ηλείας


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

O δε ανήρ να φοβήται τη γυναίκα

O δε ανήρ να φοβήται τη γυναίκα
SUBMITTED FROM:

2ο Γενικό Λύκειο Πύργου Ηλείας

εδρεύει σε ιδιόκτητο κτίριο στο κέντρο της πόλης , κατασκευασμένο το 1965 . Η εκεί μετεγκατάσταση του πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 1966 , ως εξατάξιο τότε Γυμνάσιο Θηλέων, μια που προηγουμένως στεγαζόταν σε κτήριο στην κεντρική πλατεία του Πύργου.


School Principal

Ελένη Καββαδά

Contact with School


Description

Το σενάριο γράφτηκε με συνεργασία και με καταιγισμό ιδεών. Η υλοποίηση έγινε μέσα από άριστη συνεργασία, ευφάνταστες ιδέες και πρωτοβουλίες όλων των συμμετεχόντων. Κατανεμήθηκαν οι ρόλοι, αποφασίστηκε ο χρόνος και ο τόπος των γυρισμάτων. Ο χρόνος ήταν πολύ λίγος, ήμασταν πολύ πιεσμένοι, αλλά η εμπειρία ήταν εκπληκτική.


Results / Reactions

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν, προβληματίστηκαν  για το θέμα των ανισοτήτων και του κοινωνικού ρατσισμού. Είδαν ένα σοβαρό θέμα με ματιά χιουμοριστική, με μια κωμική υπερβολή, αλλά όχι γελοιοποίηση, συνδέοντας τη ζωή με την τέχνη σε ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον μάθημα. Η υποδοχή της ταινίας  από το σύνολο του μαθητικού κόσμου, των καθηγητών, των γονέων ήταν πάρα πολύ θερμή και έγινε αφορμή για ουσιαστικό διάλογο και συζήτηση για τις κοινωνικές ανισότητες, τα στερεοτυπα σε σχέση με το φύλο, αλλά και τον ανάποδο ρατσισμό ενίοτε. Η δε εμπειρία έδεσε την ομάδα και την καθηγήτρια με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί ποτέ μόνο μέσα από τα στενά πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου και της τάξης.COOPERATING ACADEMICS

Σταυρούλα Αναστοπούλου

SPREAD THE WORD METHODS

Η ταινία μόλις ολοκληρώθηκε και προβλήθηκε, οπότε η διάχυση του μηνύματος θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.


Objective Action

Εκπονήθηκε στο πλαίσιο της δημιουργικής εργασίας, παρουσιάστηκε σε ολόκληρο το σχολείο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα διακρίσεων με βάση το φύλο και ανισοτήτων.

Target Audience

Μαθητές, γονείς, τοπική κοινωνία. Συμμετείχαν 8 μαθητές.

Initiative time

Η ταινία ολοκληρώθηκε μέσα σε 2 εβδομάδες.

Initiative Location

Η δράση υλοποιήθηκε εντός σχολείου στο σχεδιαστικό/οργανωτικό κομμάτι, αλλά τα γυρίσματα έγιναν εκτός σχολείου, εντός του σχολικού ωραρίου.

PHOTOS


Videos

Connection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation