Σχέδια μαθήματος

13o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

«O Ευτυχισμένος Πρίγκιπας του Όσκαρ Ουάιλντ». Ραδιοφωνικό Θέατρο. Youth Theatre on the Air.

«O Ευτυχισμένος Πρίγκιπας του Όσκαρ Ουάιλντ». Ραδιοφωνικό Θέατρο. Youth Theatre on the Air.
SUBMITTED FROM:

13o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Πρόκειται για ένα δημόσιο σχολείο που λειτουργεί εντός του αστικού ιστού της πόλης του Βόλου στο οποίο συστεγάζονται και δύο Ν/γεία (6ο & 26ο Ν/γείο Βόλου). Στο Δημοτικό Σχολείο φοιτούν 280 μαθητές/-τριες. Για περισσοτερες πληροφορίες σχετικά με το σχολείο και τις εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύσσει μπορείτε να ανατρέξετε στο ιστολόγιο: https://blogs.sch.gr/13dimvol/


School Principal

ΠΑΡΙΣΗΣ ΠΑΠΑIΩΑΝΝΟΥ

Contact with School


Description

Μαθητές/-τριες του σχολείου μας συμμετέχουν στην ομάδα των σχολείων που δημιουργούν ραδιοφωνικό θέατρο (Youth Theatre on the Air) σε συνεργασία με σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αυστραλίας. Σχεδιάζουν και ψηφιοποιούν θεατρικά δρώμενα που μεταδίδονται σε ραδιοφωνικές εκπομπές: στον 102 fm της ΕΤ3, στο SBS Greece της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης της Αυστραλίας και στο 1o Πρόγραμμα του ΡΙΚ της Κύπρου.

Αυτή η πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά, εν μέσω της πανδημίας, έχει ως όχημα την Ελληνική γλώσσα, η οποία ταξιδεύει μέσα από τις ραδιοσυχνότητες σε διαφορετικά σημεία του κόσμου συγκινώντας τον απανταχού Ελληνισμό και αποτελεί ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ μαθητών/-τριών απ’ όλο τον κόσμο.


Results / Reactions

Η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη και ενθουσιώδης για τα παιδιά. Εν μέσω πανδημίας και χωρίς τις ανέσεις μιας «κανονικότητας» για θεατρική έκφραση και επικοινωνία, ανακάλυψαν έναν καινούριο δίαυλο καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης και άκουσαν τη φωνή τους σε ραδιοφωνικές εκπομπές ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών σε πόλεις της Κύπρου, της Αυστραλίας και της Ελλάδας. 



Co-operations

Οι μαθητές/-τριες συνεργάστηκαν και επικοινώνησαν με μαθητές/-τριες από σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αυστραλίας. 


COOPERATING ACADEMICS

Ασδεράκη Καστορία εκπαιδευτικός ΠΕ70

Objective Action

Η καλλιτεχνική έκφραση και η επικοινωνία των μαθητών/-τριών σε μια περίοδο περιορισμένων δυνατοτήτων λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Initiative time

Απρίλιος 2020 - Μάρτιος 2021

PHOTOS 1


Videos 1

Connection with Global Goals






Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation