Καλές πρακτικές

2/Θ Νηπιαγωγείο Παραποτάμου Θεσπρωτίας


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Οδική ασφάλεια

Οδική ασφάλεια
SUBMITTED FROM:

2/Θ Νηπιαγωγείο Παραποτάμου Θεσπρωτίας

Δημόσιο Νηπιαγωγείο


School Principal

Ειρήνη Παπαχρήστου

Contact with School


Description

Έχοντας ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και κινητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, λάβαμε μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Στο δρόμο με προσοχή!» , που διοργάνωσε η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Στόχος μας ήταν τόσο η ενασχόληση με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ., όσο και ο ψηφιακός εγγραμματισμός των μαθητών. Για το σκοπό αυτό οι μικροί μαθητές κατασκεύασαν σύννεφα λέξεων (wordclouds), χρησιμοποιώντας τη διαδικτυακή εφαρμογή Taxedo και δημιουργήσαμε ιστοσελίδα για να εκθέσουμε τις ψηφιακές πρωτότυπες δημιουργίες μας, δηλαδή τα συννεφόλεξα τα οποία απευθύνουν «Συμβουλές οδικής ασφάλειας προς τη μαμά και τον μπαμπά». Με τη διάχυση όμως του έργου μας μέσω διαδικτύου αποσκοπούμε στο να ευαισθητοποιήσουμε και επηρεάσουμε όχι μόνο τους δικούς μας γονείς, αλλά όλη την κοινωνία, ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους τη δέουσα κυκλοφοριακή συνείδηση. Πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε, γιατί με τις συμβουλές τους τα παιδιά εκφράζουν όχι μόνο τις αρνητικές εμπειρίες τους από την οδική συμπεριφορά των γονέων τους, αλλά κυρίως την αγωνία και τη λύπη τους για τις επιπτώσεις αυτής της ασυνείδητης πολλές φορές οδικής συμπεριφοράς. Με αυτή την δράση λοιπόν, ασχοληθήκαμε εκτενώς και δημιουργικά με τον 11ο Παγκόσμιο στόχο βιώσιμης ανάπτυξης , δηλ. με τις ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.

Την ιστοσελίδα μας θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://sto-dromo-me-prosochi6.webnode.gr/


Results / Reactions

Με τη διάχυση όμως του έργου μας μέσω διαδικτύου αποσκοπούμε στο να ευαισθητοποιήσουμε και επηρεάσουμε όχι μόνο τους δικούς μας γονείς, αλλά όλη την κοινωνία, ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους τη δέουσα κυκλοφοριακή συνείδηση. Πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε, γιατί με τις συμβουλές τους τα παιδιά εκφράζουν όχι μόνο τις αρνητικές εμπειρίες τους από την οδική συμπεριφορά των γονέων τους, αλλά κυρίως την αγωνία και τη λύπη τους για τις επιπτώσεις αυτής της ασυνείδητης πολλές φορές οδικής συμπεριφοράς.

Να σημειωθεί ότι το Νηπιαγωγείο Παραποτάμου Θεσπρωτίας εφαρμόζει ποικίλα καινοτόμα προγράμματα. Πρόσφατα μάλιστα βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) για το πρόγραμμα Erasmus+ Ευρωπαικό Σήμα Γλωσσών, ενώ στην κορυφαία διοργάνωση Education Leaders Awards 2018 απέσπασε το Gold Βραβείο στην κατηγορία Επένδυση ανά Τομέα Εκπαίδευσης - Α/θμια Εκπ/ση.Co-operations

Τροχαία, Γονείς.


COOPERATING ACADEMICS

Ειρήνη Παπαχρήστου

SPREAD THE WORD METHODS

Objective Action

Ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και κινητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας

Target Audience

Μαθητές, Γονείς, ευρύτερο κοινωνικό σύνολο

Initiative time

Διάρκεια: 3 μήνες

PHOTOS 4Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation