Μαθητικές δημιουργίες

3o Γυμνάσιο Κοζάνης


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

«ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

«ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
SUBMITTED FROM:

3o Γυμνάσιο Κοζάνης

ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ


School Principal

Θεοδώρα Μουστάκα

Contact with School


Description

Το βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές μας προέκυψε με αφορμή το διαγωνισμό "Αρχαία Ελλάδα στο διαδίκτυο" του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με κεντρική ιδέα το πώς θα ήταν η ζωή των προγόνων μας, εάν χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο. Η ιδέα να ξαναγράψουνε την Οδύσσεια με τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου και να γλυτώνουν από πολλούς μπελάδες στο ταξίδι της επιστροφής από την Τροία ήταν μία πολύ ελκυστική ιδέα! Πάνω στη συζήτηση αποφάσισαν να γράψουνε και μία δεύτερη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία οι ήρωες δεν θα χρησιμοποιούσαν σωστά το διαδίκτυο και θα έμπλεκαν στους γνωστούς μπελάδες. Έτσι οι μαθητές του Α2 επέλεξαν να ασχοληθούν με την πρώτη εκδοχή, την οποία ονόμασαν odysseia.gr , αφού ο Οδυσσέας με τη συνετή χρήση του διαδικτύου θα έπλεε μόνο στα ελληνικά χωρικά ύδατα και το Α1 με τη δεύτερη εκδοχή, την οποία ονομάσανε odysseia. com, διότι με την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου θα περιπλανιόταν σε όλη τη Μεσόγειο.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και αφού κατέληξαν στο σενάριο της κάθε εκδοχής, η κάθε μία ομάδα ανέλαβε να σκιτσάρει και να χρωματίσει τις σκηνές που επέλεξε, αλλά και να συγγράψει τους αντίστοιχους διαλόγους. Η διαδικασία ήταν ευχάριστη και προκάλεσε πολύ γέλιο. Στη συνέχεια σκανάρανε τις ζωγραφιές και δουλεύοντας στο εργαστήριο Πληροφορικής πληκτρολόγησαν τους διαλόγους στις αντίστοιχες εικόνες. Ακολούθησε η πολύωρη ηχογράφηση των διαλόγων και η δημιουργία του τελικού 15λεπτου βίντεο με τη βοήθεια του καθηγητή Πληροφορικής.
Η εργασία αυτή, η οποία απέσπασε τιμητικό βραβείο στο διαγωνισμό, έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν τις δύο διασκευές της Οδύσσειας, συγγράφοντας εκ νέου και σκηνοθετώντας με ευφάνταστο τρόπο ένα κλασσικό έργο. Επίσης, αποτέλεσε αφορμή για να εξασκήσουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, να βελτιώσουν τις γνώσεις τους πάνω στη χρήση των Η/Υ και κυρίως να μάθουν να προστατεύονται από τους κινδύνους που εγκυμονεί η κακή χρήση του διαδικτύου.


Objective Action

Νέες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη συνεργασίας και εφευρετικότητας καθώς και στη χρήση νέων οπτικοακουστικών μέσων

PHOTOS


Videos

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation