Μαθητικές δημιουργίες

1 Δημοτικό Σχολείο Λαμίας


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Οι Δρόμοι της Επανάστασης στην πόλη μας, τη Λαμία!

Οι Δρόμοι της Επανάστασης στην πόλη μας, τη Λαμία!
SUBMITTED FROM:

1 Δημοτικό Σχολείο Λαμίας


School Principal

Κοντογιάννης Νικόλαος

Contact with School


Description

Διαδραστικός χάρτης με τις οδούς της Λαμίας Αφιερωμένες στους ήρωες και τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 - κάνε κλικ στον τίτλο για να οδηγηθείς στον χάρτη:

Οι Δρόμοι της Επανάστασης στην πόλη μας, τη Λαμία!

Διάκου, Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Υψηλάντου, Αλαμάνας, Βασιλικών, Κιάφας, Αρκαδίου…. Πολλές ακόμα οδοί που κατοικούμε ή περπατάμε στην πόλη μας, αλλά δεν γνωρίζουμε την ιστορία τους. 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και αυτή είναι η προσπάθεια των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης  να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους από το μάθημα  της Ιστορίας και να γνωρίσουν καλύτερα τα γεγονότα και τους ήρωες που οδήγησαν στην Ελευθερία της πατρίδας μας!!! 65 οδοί της πόλης μας με ονόματα ηρώων και μαχών της Επανάστασης του 1821 σε έναν διαδραστικό χάρτη, όπου κάνοντας κλικ στο όνομα του δρόμου μπορείς να δεις φωτογραφίες και να μάθεις τις πληροφορίες του . Πολύτιμή βοήθεια στη δημιουργική αυτή δράση μας το βιβλίο «Οι Δρόμοι και οι Πλατείες της Λαμίας (1852-1998)», του Δημητρίου Θ. Νάτσιου, φιλολόγου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε για το αξιόλογο έργο του. Οι ηλεκτρονικές πηγές μας:  el.wikipedia.org και hellenic-college.gr .

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ, ΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ!!!

 


Objective Action

Οι μαθητές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους από το μάθημα της Ιστορίας και να γνωρίσουν καλύτερα τα γεγονότα και τους ήρωες που οδήγησαν στην Ελευθερία της πατρίδας μας

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation