Καλές πρακτικές

3o Γυμνάσιο Κοζάνης


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
SUBMITTED FROM:

3o Γυμνάσιο Κοζάνης

ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ


School Principal

Θεοδώρα Μουστάκα

Contact with School


Description

Ο Αλέξανδρος είναι ένας 12χρονος μαθητής της Α΄τάξης του σχολείου μας (3ου Γ/σιου Κοζάνης), που το Σεπτέμβριο του 2017 διαγνώστηκε ότι πάσχει από οστεοσάρκωμα και χρειάστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό για θεραπεία. Το κόστος ήταν δυσβάσταχτο για την οικογένεια, γι΄αυτό και αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε ως σχολείο για να βοηθήσουμε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό δίνοντας την ευκαιρία στο μικρό Αλέξανδρο να επιστρέψει σύντομα στη ζωή του σώος και αβλαβής! Οι ενέργειες στις οποίες προβήκαμε ήταν οι εξής:
1. Στείλαμε μέσω Περιφερειακής Δ/νσης επιστολή σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας ,η πλειοψηφία των οποίων ανταποκρίθηκε και κατέθεσε κάποιο ποσό, ενώ πλήθος ζωγραφιών και επιστολών στάλθηκαν από μαθητές άλλων σχολείων για τον Αλέξανδρο
2. Οργανώσαμε έρανο εντός του σχολείου μας
3. Το 15μελές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διέθεσε τα έσοδα από την πώληση ατζεντων για το σκοπό αυτό
4. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές οργάνωσαν χριστουγεννιάτικο μπαζάρ και τα έσοδα τα διέθεσαν για τον Αλέξανδρο
5. Μαθητές έφτιαξαν γλυκά και τα πούλησαν στους συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης σχολικής γιορτής
6. Η κυλικειάρχισσα διέθεσε τα έσοδα μιας ημέρας για τον Αλέξανδρο
7. Μαθητές ζωγράφισαν, έγραψαν επιστολές και σχημάτισαν με καπάκια μήνυμα αγάπης για το συμμαθητή τους που συνεχίζει τη θεραπεία του στο εξωτερικό.
8. Εμπνεύσαμε και άλλους φορείς να οργανώσουν ανάλογες εκδηλώσεις στην πόλη μας με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό που επέτρεψε στον Αλέξανδρο να μεταβεί στην Αμερική για τη θεραπεία του. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα διότι η πορεία της υγείας του είναι ικανοποιητική και τον περιμένουμε να επιστρέψει σύντομα στο σχολείο.


Results / Reactions

Αλληλεγγύη, ευαισθητοποίηση μαθητών και πολιτών - προσφορά ουσιαστικής βοήθειας σε ένα παιδί που απειλούνταν η υγεία του.Co-operations

πολλά σχολεία ανά την Ελλάδα.


COOPERATING ACADEMICS

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

SPREAD THE WORD METHODS

Ιστοσελίδα και facebook σχολείου


Objective Action

Η καλλιέργεια της αλληλεγγύης, η ευαισθητοποίηση του κόσμου, η οικονομική και ψυχολογική στήριξη του άρρωστου μαθητή του σχολείου.

Target Audience

Απευθύνεται σε όλη την τοπική κοινωνία. Συμμετείχαν 240 μαθητές και 25 εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι εργαζόμενοι στο σχολείο και πολλά σχολεία ανά την Ελλάδα.

Initiative time

Οκτώβριος 2017- Απρίλιος 2018

Initiative Location

3ο Γυμνάσιο Κοζάνης-πόλη της Κοζάνης

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation