Καλές πρακτικές

Νηπιαγωγείο Φανών


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Όλοι μαζί μπορούμε

Όλοι μαζί μπορούμε
SUBMITTED FROM:

Νηπιαγωγείο Φανών

Μονοθέσιο νηπιαγωγείο στο νησί της Ρόδου


School Principal

Ξυλόκοττα Αγγελική

Contact with School


Description

Για αρκετό καιρό συζητήσουμε με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε τον αύλιο χώρο όταν μία μητέρα (Ολλανδικής καταγωγής) είχε την ιδέα με αφορμή την ενότητα της ανακύκλωσης να χρησιμοποιήσουμε παλέτες, λάστιχα και οικολογικά χρώματα για να φτιάξουμε μία παιδική χαρά που τόσο μας έλειπε. Μετά από συνεννόηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και του πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού οργανώθηκε η δράση και όσα μέλη των δυο συλλόγων επιθυμούσαν μπορούσαν να συμμετέχουν εθελοντικά. Η δράση πραγματοποιήθηκε αξιοποιώντας τις διακοπές του Πάσχα.


Results / Reactions

Η δράση δημιούργησε 8 νέες γωνιές παιχνιδιού στην άδεια αυλή μας που προάγουν τη φυσική δραστηριότητα των παιδιών αλλά και το συμβολικό παιχνίδι που τόσο πολύ τους αρέσει. Επίσης στο πλακόστρωτο σημείο της αυλής σχεδιάστηκε ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που προάγει την εκμάθηση της κυκλοφοριακής αγωγής.Co-operations

Η συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων με τον Πολιτιστικό σύλλογο υπήρξε άψογη και πολύ αποτελεσματική.


COOPERATING ACADEMICS

Ανδρεούδη Χριστιάνα / Ξυλόκοττα Αγγελική

SPREAD THE WORD METHODS

Η δράση μας αναρτήθηκε ήδη στην σελίδα του νηπιαγωγείου στο Facebook,κοινοποιήθηκε και διαμοιράστηκε από διάφορους χρήστες καθώς επίσης αναρτήθηκε και σε γνωστά ειδησεογραφικά blogs της Ρόδου στο Διαδίκτυο.


Objective Action

Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των νηπίων που είχε ως αποτέλεσμα την ανάπλαση της αυλής με εφαρμογή των αρχών ανακύκλωσης που συζητήσαμε και μέσα στην τάξη. Να σημειωθεί ότι στο προαύλιο του νηπιαγωγείου, αλλά και σε ολόκληρο το χωριό δεν υπήρχε ένας διαμορφωμένος χώρος όπου τα παιδιά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως « παιδική χαρά» για το καθημερινό τους παιχνίδι.

Target Audience

Απευθύνεται κυρίως στους μαθητές του σχολείου μας, στους γονείς αλλά και την τοπική κοινωνία. Να σημειωθεί ότι στην αναδιαμόρφωση της αυλής συμμετείχαν και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φανών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν περίπου 12 ενήλικες και 15 παιδιά.

Initiative time

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από δύο μήνες και θα συνεχιστεί έως το τέλος της σχολικής χρονιάς με επιπλέον δράσεις

Initiative Location

Νηπιαγωγείο Φανών & Παραλία Φανών ( καθαρισμός παραλίας κ τοποθέτηση πινακίδων για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Θα γίνει τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου)

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation