Μαθητικές δημιουργίες

18ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Όλοι μαζί

Όλοι μαζί
SUBMITTED FROM:

18ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Οκταθέσιο δημοτικό σχολείο στη Δυτική Θεσσαλονίκη.Το σχολείο μας είναι ανοικτό στην κοινωνία και προσανατολισμένο στην καλλιέργεια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. Στο σχολείο μας οι μαθητές μαθαίνουν να μαθαίνουν, να παίζουν, να αυτοβελτιώνονται, να εξελίσσονται σε ενεργούς πολίτες με κριτική σκέψη, υπευθυνότητα, κοινωνικές ευαισθησίες, ενσυναίσθηση και αγάπη για τους συμμαθητές τους και όλους τους ανθρώπους σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό μαθησιακό περιβάλλον. Επίσης, στοχεύουμε στην καλλιέργεια στάσεων στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης κοινωνικής συμμετοχής και της συνειδητής ανάληψης πρωτοβουλιών για συγκεκριμένες δράσεις, ώστε οι μαθητές να νοιάζονται και να δρουν.


School Principal

Ιωάννα Σαρρούδη

Contact with School


Description

Περισσότερα από 150.000 παιδιά παγκοσμίως διαγιγνώσκονται με καρκίνο. Στην Ελλάδα υπολογίζονται 280-300 παιδιά ετησίως. Αυτό καθιστά τον καρκίνο πρώτη αιτία θανάτου παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες, και τη δεύτερη στις αναπτυγμένες.

O καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί. Ωστόσο η συνολική διαδικασία ξεκινώντας από τη διάγνωση είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρα για τα μικρά παιδιά. Ακόμη και για τα παιδιά που θεραπεύονται, η μάχη δεν τελειώνει. Ποσοστό πάνω από το 60% των μακροχρόνια επιζώντων του καρκίνου της παιδικής ηλικίας έχουν μια χρόνια ασθένεια ως συνέπεια της θεραπείας που έλαβαν. Γι αυτό τα παιδιά αυτά αποκαλούνται ήρωες.

Τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη από εκπαίδευση, από διασκέδαση, από υποστήριξη.

Η καταπολέμηση του καρκίνου είναι ευκολότερη όταν το άτομο περιβάλλεται με αγάπη. Όταν ο ασθενής αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν γύρω του πρόσωπα που τον αγαπούν και τον νοιάζονται, παίρνει δύναμη.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου και της πρόσκλησης του Συλλόγου "Στοργή" οι μαθητές αφού ευαισθητοποιήθηκαν με προβολή ειδικής παρουσίασης και σχετικών βίντεο, σκέφτηκαν να στείλουν την αγάπη τους στους μικρούς ήρωες με όμορφες ζωγραφιές.

Η ζωγραφιά με τις διαφορετικές ευχές έγινε συνεργατικά, ενώ η ζωγραφιά με τη μπαλαρίνα είναι έργο μιας μαθήτριας.


Objective Action

Να ευαισθητοποιηθεί η σχολική κοινότητα για τις ανάγκες των παιδιών με καρκίνο- Να προσφέρουμε αγάπη και υποστήριξη στα παιδιά με καρκίνο

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation