Σχέδια μαθήματος

ΑΕΙΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΧΑΝΙΩΝ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, Παγκόσμια Ημέρα ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, Παγκόσμια Ημέρα ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
SUBMITTED FROM:

ΑΕΙΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΧΑΝΙΩΝ


School Principal

ΣΟΦΙΑ ΠΕΤΡΙΚΗ

Contact with School


Description

3/12: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, παγκόσμια ημέρα ανθρωπιάς... ευκαιρία να αποδείξουμε ότι παρά την κρίση αξιών που βιώνουμε δεν ξεχνάμε την ανθρωπιά μας και παλεύουμε ενάντια σε κάθε διάκριση!
ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ... Είναι τόσο σημαντικό να μπούμε στη θέση των συνανθρώπων μας γιατί μόνο έτσι θα κατανοήσουμε ότι η ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα έχει τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους.
Τα παραολυμπιακά αθλήματα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας αρκετά και είπαμε να προσπαθήσουμε να παίξουμε κι εμείς... και πραγματικά το διασκεδάσαμε!
Δεν κρατήσαμε όμως την διασκέδαση και την ενσυναίσθηση μόνο για εμάς.... την μοιραστήκαμε όπως πάντα με τους γονείς που τόσο πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Και πετοσφαίριση καθιστοί έπαιξαν και πινγκ πονγκ και Goalball και δεν ήθελαν να φύγουν!!! Αλλά ούτε κι εμείς θέλαμε να φύγουν!
Φυσικά επεκτείναμε τις εμπειρίες και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας με πολλές ακόμα δραστηριότητες, όπως η ενασχόληση με έργα τέχνης ατόμων με αναπηρίες, με τη γραφή Braille και την δημιουργία ενός αμαξίδιου που μπήκε κοντά στον κάδο συλλογής των καπακιών. 

Results / Reactions

Αρχικά οι γονείς κατέφθασαν κάπως διστακτικοί με την πρόσκλησή μας... Όμως τελικά αφέθηκαν στη χαρά του παιχνιδιού, του παιχνδιού για όλους και επί αρκετή ώρα το καθιστό βόλλευ μονοπόλησε το ενδιαφέρον όλων... Κανείς δεν περίμενε ότι θα βιώναμε τόσο απλά την ενσυναίσθηση... Co-operations

Γονείς


COOPERATING ACADEMICS

ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΟΥ,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΗ, ΑΝΤΩΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, ΜΕΝΙΑ ΜΑΡΑΒΕΛΑΚΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΠΕΤΡΙΚΗ

Objective Action

Ο σεβασμός και η ισότιμη αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρίες

Initiative time

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation