Σχέδια μαθήματος

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων- 2 Φεβρουαρίου 2021-Παιδική Helmepa

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων- 2 Φεβρουαρίου 2021-Παιδική Helmepa
SUBMITTED FROM:

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης

Το σχολείο μας εκπονεί κάθε χρόνο καινοτόμα προγράμματα περιβαλλοντικά,πολιτιστικά ή αγωγής υγείας καθώς και προγράμματα ευρωπαϊκού χαρακτήρα όπως E-Twinning.


School Principal

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ

Contact with School


Description

Το σχολείο μας συμμετέχει για 3η χρονιά στο Πρόγραμμα της Παιδικής Helmepa.Στα πλαίσια αυτού γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων- 2 Φεβρουαρίου 2021.Μάθαμε για τους υγροτόπους από το εκπαιδευτικό υλικό που μας απέστειλε η Παιδική Helmepa και στη συνέχεια κάναμε αναζήτηση στο Google να βρούμε περισσότερες πληροφορίες και να κατανοήσουμε τη σημαντικότητα των υγροτόπων για τον πλανήτη μας.Παρατηρήσαμε και ονομάσαμε τα πουλιά των υγροτόπων,την βλάστηση,τα ψάρια και τους υπόλοιπους ζωντανούς οργανισμούς που πλασιώνουν αυτά τα οικοσυστήματα.

Στη συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν memory game με θέμα τους υγροτόπους.Σκεφτήκαμε να παίξουν πάνω σε  μπλε ύφασμα ώστε να τους δίνει την αίσθηση του νερού που υπάρχει στους υγροτόπους.

Έπειτα χωρίστηκαν σε ομάδες ώστε να δημιουργήσουν ομαδικές αφίσες για την Παγκόσμια αυτή μέρα. Το θέμα αυτό άρεσε πολύ στα παιδιά και συνέχισαν να ζωγραφίζουν υγροτόπους και μετά το πέρας των δράσεων


Results / Reactions

  • Δημιουργία ομαδικών έργων-αφισών με θέμα τους υγροτόπους.
  • Οι μαθητές περιμένουν κάθε φορά το γλαρούλη της HELMEPA να τους φέρει το επόμενο θέμα με το οποίο θα ασχοληθούν.Έχουν μάθει πάρα πολλά από τις προτεινόμενες δράσεις του προγράμματος και μέσα από αυτές χτίζουν την προσωπικότητα των ενεργών πολιτών με αγαπή για το θαλάσσιο περιβάλλον και για τον πλανήτη μας, τη Γη.


Co-operations

  • Παιδική Helmepa

COOPERATING ACADEMICS

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ-ΤΑΧΤΣΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Objective Action

Να γνωρίσουν τη σημασία των υγροτόπων, να συνεργαστούν, να παράγουν συνεργατικά έργα, να ευαισθητοποιηθούν για το θέμα.

Initiative time

Για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης χρειάστηκαν δύο διδακτικές ώρες.

PHOTOS 2


Videos 2

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation