Μαθητικές δημιουργίες

6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ωρεών


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

παιχνίδι με κάρτες για τα Βότανα

παιχνίδι με κάρτες για τα Βότανα
SUBMITTED FROM:

6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ωρεών

Το Σχολείο μας βρίσκεται στους Ωρεούς, στη Β. Εύβοια, σε ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό, ιδιαίτερα τουριστικό και γνωστό από το ομώνυμο κάστρο του και τον «Ταύρο των Ωρεών»


School Principal

Τσελίκα Χριστούλα

Contact with School


Description

Με  αφορμή τον βραχόκηπο που έχουμε φτιάξει πλάι στον ανθόκηπό μας αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με σκοπό να μάθουμε πολλά και χρήσιμα πράγματα για τα Βότανα και Αρωματικά φυτά.Στον βραχόκηπό μας έχουμε φυτέψει δυόσμο, αρμπαρόριζα, ρίγανη, δίκταμο, αλόη, γκάουρα και φασκόμηλο.Πολύ συχνά αγγίζουμε αυτά τα φυτά και τα μυρίζουμε.

Το παιχνίδι αποτελείται από 70 κάρτες που οι μισές έχουν τη φωτογραφία των βοτάνων και οι άλλες μισές,πληροφορίες για αυτά(χαρακτηριστικά, ιδιότητες,κ.ά.) Τις πληροφορίες τις περισυνέλεξαν οι μαθητές και εγώ λειτούργησα βοηθητικά όπου χρειάστηκε.

Οδηγίες παιχνιδιού

Το παιχνίδι παίζεται με μορφή «memory» αλλά και όπως τα χαρτιά

 

Σχετικά με το πρώτο, τοποθετούμε τις κάρτες από την ανάποδη και ανοίγουμε ανά ζεύγη κείμενο και  σχετική φωτογραφία.(2 ομάδες από 35 κάρτες, συντεταγμένες σε 7 πεντάδες ή 5 εφτάδες σε κάθε ομάδα. Στην αρχή μπορεί να τοποθετηθούν πιο λίγες κάρτες.

Ως εξής:

  1. Ανοίγουμε όλες τις κάρτες 2. Κλείνουμε τις κάρτες 

    3.Ο  καθένας με τη σειρά ανοίγει μία κάρτα και προσπαθεί να θυμηθεί πού βρίσκεται η αντίστοιχή της. Αν τα καταφέρει παίρνει 1 βαθμό. Έχει δύο ευκαιρίες, προτού συνεχίσει ο επόμενος. Κερδίζει αυτός που συγκεντρώνει τους περισσότερους βαθμούς.

    Αν παιχτεί σαν χαρτιά, παίζεται με 5 παιδιά που τους έχουν μοιραστεί από 7 κάρτες. Η  μοιρασιά γίνεται 2 φορές.(35 και 35 =70 κάρτες).

    Ρίχνει ο πρώτος. Ο επόμενος θα πρέπει να ρίξει την κάρτα που ταιριάζει σε αυτή που έπεσε. Αν την έχει τη ρίχνει και παίρνει και τις δύο. Αν δεν την έχει ,πάλι είναι υποχρεωμένος να ρίξει μία οποιαδήποτε. Αυτός που έχει μαζέψει τις περισσότερες κάρτες είναι ο νικητής.

  2. Το παιχνίδι άρεσε πάρα πολύ στα παιδιά.. Μάθαιναν αβίαστα και με ευχάριστο τρόπο.


Objective Action

Αφύπνιση περιβαλλοντικής συνείδησης, βιωματική μάθηση, εκμάθηση χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων των βοτάνων

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation