Μαθητικές δημιουργίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Παίζουμε και μαθαίνουμε για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Παίζουμε και μαθαίνουμε για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης
SUBMITTED FROM:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ


School Principal

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΨΥΡΗΣ

Contact with School


Description

Οι μαθητές μας δημιούργησαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης για να παίζουν με τους φίλους τους.
Στο επιτραπέζιο παιχνίδι ΄΄Παίζουμε και μαθαίνουμε για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης΄΄συμμετέχουν 2 έως 6 άτομα. Ο κάθε παίκτης ρίχνει το ζάρι και πρέπει να απαντήσει σε μιά ερώτηση σχετική με τους στόχους,ανάλογα με τη θέση στην οποία θα βρίσκεται. Κάθε σωστή απάντηση δίνει  2 πόντους στον κάθε παίκτη.Νικητής είναι αυτός που θα απαντήσει σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις και θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους.Το σίγουρο είναι ότι όλοι έχουν κέρδος από το παιχνίδι,καθώς ενημερώνονται με ευχάριστο τρόπο για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Μέσα από το παιχνιδι θα συνειδητοποιήσουν οι μαθητές μας πώς αυτοί επηρεάζουν τη ζωή μας και τι μπορούν να κάνουν καθημερινά για να βοηθήσουν στην επίτευξη των 17 Στόχων μέχρι το 2030. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα παιδιά οργάνωναν  διαδικτυκές συναντήσεις για να το ολοκληρώσουν.

Στόχος τους είναι να το γνωρίσουν και στους υπόλοιπους μαθητές  αλλά και καθηγητές του σχολείου τώρα που θα επιστρέψουμε στα τμήματά μας  και με αυτόν τον τρόπο να διαχυθεί η πληροφορία και σε μεγαλύτερο αριθμό ανηλίκων αλλά και ενηλίκων.


Objective Action

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να βοηθήσει τα παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους να καταλάβουν τους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, μέσα από τις απαντήσεις στα ερωτήματα του.

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation