Καλές πρακτικές

3ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Βύρωνα


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ - Τουρνουά παιχνιδιού (memor-i) βλεπόντων και παιδιών με τυφλότητα

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ - Τουρνουά  παιχνιδιού (memor-i) βλεπόντων και παιδιών με τυφλότητα
SUBMITTED FROM:

3ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Βύρωνα

Παιδικός Δημοτικός Σταθμός


School Principal

Μαρία Βολάκη

Contact with School


Description

Τα παιδιά και από τα δύο σχολεία, έπαιξαν το ηλεκτρονικό παιχνίδι «memor-i» - Η Κιβωτός του Νώε. Πρόκειται για το γνωστό παιχνίδι μνήμης, στο οποίο οι παίχτες προσπαθούν ανάμεσα σε ένα σωρό αναποδογυρισμένες κάρτες να βρουν ζευγάρια όμοιων καρτών. Μόνο που αυτή τη φορά το παιχνίδι είναι εξ’ αρχής σχεδιασμένο κα για τις ανάγκες των τυφλών παιδιών.
Έτσι οι κάρτες είναι και ακουστικές εκτός από οπτικές, όπου οι παίχτες αναζητούν όμοιους ήχους.
Το κάθε σχολείο έκανε μια κίνηση και μετά σειρά είχε το άλλο σχολείο. Το τουρνουά έληξε με νικητή την ομάδα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών ΚΕΑΤ Καλλιθέας.


Results / Reactions

Το τουρνουά μεταξύ βλεπόντων παιδιών και παιδιών με τυφλότητα (το οποίο να σημειωθεί έγινε μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού) συντέλεσε στο να ενωθούν δύο διαφορετικοί κόσμοι. Δεν υπήρχαν παιδιά με τυφλότητα και μη, υπήρχαν μόνο απλά παιδιά που παίζουν. Με γέφυρα το εκπαιδευτικό παιχνίδι και χωρίς να είναι εμπόδιο η απώλεια ή η μειωμένη όραση, ήρθαν σε επαφή με τον υπολογιστή, απόκτησαν χρήσιμη γνώση και έκαναν νέους φίλους.
Το τουρνουά αυτό στάθηκε αφορμή να δημιουργηθούν νέα παιχνίδια για παιδιά με τυφλότητα και ήδη ετοιμάζεται ένα νέο τουρνουά.Co-operations

Χρησιμοποιήσαμε την τεχνολογία της Sci-FY και την πλατφόρμα του memor-i studio (http://memoristudio.scify.org/)


COOPERATING ACADEMICS

Μαρία Βολάκη, Άντζελα Αντωνοπούλου, Σοφία Φλουσκάκου, Γιώτα Πρατσίδου, Σοφία Νικολοπούλου, Σέβη Κάτρη, Γιώργος Αναστόπουλος, Κατερίνα Τούρλα.

SPREAD THE WORD METHODS

Στο τουρνουά αυτό έγινε αναφορά στα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ,στην εφημερίδα ΑΥΓΗ (http://www.avgi.gr/article/10965/8568149/tournoua-online-paichnidion-gia-typhla-kai-bleponta-paidia-) και στην τηλεόραση, στην εκπομπή «Διαβουλεύσεις» (www.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DIJrrHbgzVog%26feature%3Dshare&h=ATPLOst5FOS-nhgpptZnCbXZGliO2adyaP30bzV1An1XlLbhDHGKmKbXYtB8acOpF2bV1LjwFFII9AT_sP6905wWZlzpQ_RouFqRTnEWryK1ye4j-w / 44ο λεπτό).


Objective Action

Στόχος της δράσης είναι η απώλεια ή η μειωμένη όραση να μην αποτελεί εμπόδιο για παιχνίδι έτσι ώστε όλα τα παιδιά να παίζουν χωρίς αποκλεισμούς και με ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες. Θέλαμε να χτίσουμε «γέφυρες» παιχνιδιού και φιλίας μεταξύ των παιδιών μας και των παιδιών με τυφλότητα.

Target Audience

Παιδιά με τυφλότητα, παιδιά βλέποντα, παιδαγωγούς, ειδικούς παιδαγωγούς, γονείς.

Initiative time

Η δράση διήρκεσε 2 ώρες και έχει επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα.

Initiative Location

3ος Παιδικός Σταθμός Δ. Βύρωνα και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών ΚΕΑΤ Καλλιθέας.

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation