Μαθητικές δημιουργίες

1/θ Νηπιαγωγείο Φουρφουρά


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Παίζω και γελώ το νερό εξοικονομώ

Παίζω και γελώ το νερό εξοικονομώ
SUBMITTED FROM:

1/θ Νηπιαγωγείο Φουρφουρά


School Principal

Νικολουδάκη Ελένη

Contact with School


Description

Το νεροφιδάκι είναι ένα επιτραπέζιο που στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στο θέμα της εξοικονόμησης του νερού.

Εφόσον έχουμε μάθει για τον κύκλο του νερού, τις χρήσεις του νερού και για τους νερόμυλους είναι η ώρα να μάθουμε πώς μπορούμε να εξοικονομήσουμε αυτό το πολύτιμο για όλους αγαθό. Κάνουμε, αρχικά, μια συζήτηση για την σπατάλη του νερού και για το πώς πιστεύει ο καθένας από μας, ότι εμείς οι άνθρωποι κάνουμε αλόγιστη χρήση του νερού. Έπειτα, συζητάμε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση νερού και καταγράφουμε τις απαντήσεις σε έναν πίνακα. 

Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα λευκό χαρτόνι, και σχεδιάζουμε επάνω το επιτραπέζιο, ένα παιδάκι να κάνει ντουζ, να ποτίζει, να πλένει τα δόντια του, να βάζει πλυντήριο, να πλένει τα πιάτα και το αυτοκίνητο και να πετάει τα σκουπίδια στην ανακύκλωση. Δεν ξεχνάμε όμως να ζωγραφίσουμε και τους τρόπους σπατάλης του νερού, όπως το πλύσιμο των πιάτων και των δοντιών μας με ανοιχτή τη βρύση, το πότισμα των λουλουδιών και το πλύσιμο του αυτοκινήτου με ανοιχτό το λάστιχο, ο ψεκασμός με φυτοφάρμακα, η ρίψη σκουπιδιών στις θάλασσες και τα ποτάμια, και το μπάνιο με γεμάτη νερό τη μπανιέρα. Τέλος, σχεδιάζουμε τις σκάλες αλλά και τα φιδάκια, ώστε να έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι. Τοποθετούμε τα πιόνια και το ζάρι και το επιτραπέζιο της εξοικονόμησης νερού είναι έτοιμο.

Είδος διδακτικής πρακτικής: Μελέτη εξοικονόμησης νερού μέσα από το επιτραπέζιο παιχνίδι.

Εκτιμώμενη διάρκεια: 20 λεπτά

Υλικά: χαρτόνι, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, χάρακας, πιόνια, ζάρι


Objective Action

Να εμπεδώσουν τα παιδιά την ανάγκη εξοικονόμησης νερού και του περιβάλλοντος γενικότερα και να εξοικειωθούν με την στην αντιστοιχία αριθμού και ποσότητας.

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation