Μαθητικές δημιουργίες

Γυμνάσιο Αγίου Μύρωνα


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Παρασκευάζουμε φυσικό σαπούνι - Παντρεύουμε το ελαιόλαδο με τα βότανα του τόπου μας.

Παρασκευάζουμε  φυσικό σαπούνι - Παντρεύουμε το ελαιόλαδο με τα βότανα του τόπου μας.
SUBMITTED FROM:

Γυμνάσιο Αγίου Μύρωνα

Είμαστε ένα μικρό σχολείο σε αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη του Ηρακλείου. Προσπαθούμε να παρέχουμε μορφωτικά αγαθά, ευκαιρίες μάθησης αλλά και αποτελεσματικής κοινωνικοποίησης. Πιστεύουμε πως επιδιώκοντας την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών μας, στην πραγματικότητα επιδιώκουμε την βελτίωση της κοινωνίας μας.


School Principal

Λέλεκα Δέσποινα

Contact with School


Description

  Η διαδικασία της παρασκευής χειροποίητου φυσικού σαπουνιού  εντάσσεται στα πλαίσια του μαθήματος της Χημείας. Μέσω αυτής της διαδικασίας,  οι μαθητές γνωρίζουν  τα οξέα, τις βάσεις και την αντίδραση της εξουδετέρωσης τους, ενώ παράλληλα  μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα ποσοστά, υπολογίζουν  τις ποσότητες των υλικών που θα χρησιμοποιήσουν, πληροφορούνται  για τις ευεργετικές ιδιότητες των φυσικών υλικών,  που χρησιμοποιήθηκαν  για την παραγωγή σαπουνιού,  στο δέρμα μας και ανακαλύπτουν ένα πιο αγνό τρόπο περιποίησης του σώματος.

  Όμως, το όλο εγχείρημα δε σταματά μόνο στη  παράγωγη των σαπουνιών. Τα παιδιά θα επιμεληθούν την συσκευασία των σαπουνιών, και στη συνέχεια θα τα πουλήσουν στη τοπική αγορά. Με τον ο τρόπο αυτό θα ξεδιπλώσουν και τις επιχειρηματικές τους ικανότητες. Με τα λεφτά που θα κερδίσουν θα ενισχύσουν το κουμπάρα τους για την τριήμερη εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου.

  Παράλληλα κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα κάνουν μια έρευνα,  για την ιστορία του σαπουνιού, για τις Κρητικές βιοτεχνίες που παρήγαγαν σαπούνι, για τις ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων αλλά και των άλλων φυσικών υλικών που χρησιμοποιούνται στη παραγωγή του σαπουνιού όπως βότανα, γάλα, μέλι, κακάο, καφές κλπ.


Objective Action

Η ανακάλυψη ενός πιο αγνού τρόπου περιποίησης του σώματος αλλά και των ευεργετικών ιδιοτήτων που έχουν τα βότανα και το ελαιόλαδο στον οργανισμό μας.

SUPPORTED FILES

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation