Καλές πρακτικές

7ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Πασχαλινές λαμπάδες

Πασχαλινές λαμπάδες
SUBMITTED FROM:

7ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

Δημόσιο Νηπιαγωγείο


School Principal

Καραπά Χριστίνα

Contact with School


Description

Λίγο πριν τη γιορτή του Πάσχα μιλήσαμε με τα παιδιά για άλλα παιδιά που είναι άρρωστα και δεν περνούν τις γιορτές στο σπίτι τους, αλλά σε κάποιο νοσοκομείο. Πολλές φορές δεν έχουν κάποιον να τους αγοράσει λαμπάδα. Οπότε πρότεινα να τις κατασκευάσουμε εμείς. Τα παιδιά με μεγάλη χαρά δέχτηκαν. Έτσι τις κατασκευάσαμε και τις παραδώσαμε στον ιερέα της Ι.Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ο οποίος επισκέπτεται εβδομαδιαία τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο. Εκείνος παρέδωσε τις λαμπάδες μας. Έτσι, τα παιδιά έμαθαν πως μπορούμε να κάνουμε κάποιον να χαρεί, ακόμη κι αν δεν τον ξέρουμε, ακόμη κι αν δεν τον βλέπουμε. Κι από την πράξη αυτή μπορούμε να χαρούμε και οι ίδιοι, άρα μαθαίνουμε να δίνουμε και όχι μόνο να ζητάμε.

 

Σε περασμένη χρονιά κάναμε λαμπάδες από αυγουλάκια kinder (η ανακύκλωση δεν μπορεί να φύγει από τη νοοτροπία του σχολείου μας!!!) και τις προσφέραμε στο Σύλλογο γονέων με παιδιά με σύνδρομο down.

 


Results / Reactions

Μάθαμε να βοηθάμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, να δίνουμε χαρά και να αντλούμε χαρά μέσα από την προσφορά.COOPERATING ACADEMICS

2 εκπαιδευτικοί

SPREAD THE WORD METHODS

Objective Action

Να μάθουν τα παιδιά να προσφέρουν, χωρίς ο συνάνθρωπός τους που το έχει να τους γνωρίζει.

Initiative time

Λίγο πριν τη γιορτή του Πάσχα

Initiative Location

Σχολείο

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation