Σχέδια μαθήματος

3o Δημοτικό Σχολείο Σάμου


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Περνά, περνά η μέλισσα...

Περνά, περνά η μέλισσα...
SUBMITTED FROM:

3o Δημοτικό Σχολείο Σάμου

6θέσιο δημοτικό


School Principal

Ιωάννης Μανδουραράκης

Contact with School


Description

Η συγκεκριμένη δράση έγινε μέσα στα πλαίσια  προγράμματος e- twinning με μεθοδολογία stem που έχει αναλάβει το σχολείο μας σε συνεργασία με σχολείο της Ιταλίας. Ακολουθώντας τα βήματα διαθεματικής προσέγγισης, καλέσαμε έναν έμπειρο ερασιτέχνη μελισσοκόμο στο σχολείο μας, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τη φυσιολογία των μελισσών, την κοινωνική τους  οργάνωση και το ρόλο που διαδραματίζουν στο παγκόσμιο οικοσύστημα ως επικονιαστές. Στο τέλος της συνάντησης έγινε αναφορά στους παράγοντες που τις απειλούν και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. 


Results / Reactions

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης πρακτικής είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της δράσης, υπέβαλαν τις απορίες τους, ευαισθητοποιήθηκαν και δήλωσαν την επιθυμία να συμμετέχουν σε παρόμοιες δραστηριότητες με θέμα τις μέλισσες. Να επισημάνουμε επίσης ότι παρακινήθηκαν και αυτενέργησαν την επόμενη περίοδο, φτιάχνοντας ζωγραφιές και κατασκευές με lego σχετικές με το θέμα. Επίσης, οι μαθητές της Γ τάξης, παρουσίασαν μικρά project με τα οποία ασχολήθηκαν με δική τους πρωτοβουλία.Co-operations

Μελισσοκόμοι του νησιού. Σε δεύτερη φάση προγραμματίζεται συνεργασία με γεωπόνο, η οποία δεν έχει γίνει μέχρι τώρα λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων εξαιτίας του κορονοϊού. 


COOPERATING ACADEMICS

Τσιαμήτρου- Τσαμήτρου Ιφιγένεια, Κοτσώνη Βασιλική, Πρεμέτη Κατερίνα

SPREAD THE WORD METHODS

Ο τρόπος που αξιοποιήθηκε για τη διάδοση του μηνύματος είναι ένα πόστερ και η σελίδα που έχει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, στην οποία αναρτήθηκαν φωτογραφιές της δράσης.


Objective Action

Να γνωρίσουν οι μαθητές στοιχεία για τη ζωή των μελισσών και τη σπουδαιότητα του ρόλου τους στο οικοσύστημα, στόχος 15

Initiative time

2 ώρες

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation