Καλές πρακτικές

Γυμνάσιο-Λ.Τ. Αστυπάλαιας


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Το πέταγμα της πεταλούδας

Το πέταγμα της πεταλούδας
SUBMITTED FROM:

Γυμνάσιο-Λ.Τ. Αστυπάλαιας

ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ


School Principal

Γρηγόρη Λαμπρινή

Contact with School


Description

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ''Νοιάζομαι & Δρω'', ένα πρόγραμμα εθελοντισμού, αλληλεγγύης & ενεργού πολιτειότητας. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος πραγματοποιήσαμε δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, περιβαλλοντικής δραστηριοποίησης, στήριξης του πολιτισμού και της τοπικής κληρονομιάς, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης, βελτίωσης των συνθηκών του σχολείου. Τα παιδιά έφτιαξαν μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο: «Οι εθελοντές της Αστροπαλιάς» πετυχαίνοντας διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Μια ταινία που προωθεί την εθελοντική δράση μέσω της οποίας η κοινότητα μας γίνεται πιο βιώσιμη και η ποιότητα της ζωής βελτιώνεται. 


Results / Reactions

Το σχολείο μας απέκτησε μια ξεχωριστή κουλτούρα & όραμα. Έγινε πιο συμμετοχικό. Δραστηριοποιήθηκαν παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, ο Δήμος Αστυπάλαιας. Στο πόδι όλο το νησί. Όλοι οι Αστροπαλίτες με εθελοντική διάθεση. Με διάθεση για μια βιώσιμη κοινότητα αλλά και έναν καλύτερο κόσμο.
Η πεταλούδα μας, το νησί της Αστροπαλιάς ξεκίνησε με σπασμένα φτερά αλλά τα παιδιά κατάφεραν να δυναμώσουν τα φτερά της μέσω των εθελοντικών δράσεων. Τώρα μπορεί να πετάξει και γίνεται με τη σειρά της ο ιπτάμενος εθελοντής.Co-operations

Ενεπλάκησαν στη δράση ο Δήμος Αστυπάλαιας και ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Αστυπάλαιας. Φυσικά οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι απλοί κάτοικοι του νησιού. Συνεργαστήκαμε με την "Άγονη Γραμμή Γόνιμη'' και με το γνωστό σκιτσογράφο Δημήτριο Βιτάλη.


COOPERATING ACADEMICS

15 εκπαιδευτικοί

SPREAD THE WORD METHODS

Η διάχυση των εκπαιδευτικών δράσεων έγινε μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οργανώσαμε, επίσης, εκδηλώσεις, στο τέλος της χρονιάς όπου καλεσμένοι ήταν γονείς, εκπαιδευτικοί, τοπικοί φορείς αλλά και επισκέπτες του νησιού. Μια ανοιχτή εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν οι ποικίλες δράεις μας.


Objective Action

Προώθηση του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας

Target Audience

Απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Initiative time

Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα τρία συνεχόμενα σχολικά έτη (2015-16, 2016-17, 2017-18)

Initiative Location

Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Κως.

PHOTOS 16


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation