Μαθητικές δημιουργίες

15o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

ΠΟΙΗΜΑ "ΠΑΡΚΟ ΚΟΜΝΗΝΩΝ"

ΠΟΙΗΜΑ "ΠΑΡΚΟ ΚΟΜΝΗΝΩΝ"
SUBMITTED FROM:

15o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

Το σχολείο μας είναι ένα 14/θέσιο , Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο φοιτούν περίπου 250 μαθητές.Βρίσκεται στην είσοδο της πόλης,καθώς ερχόμαστε από την πόλη της Καβάλας.Στην περιοχή αυτή, έχουν γίνει όμορφες παρεμβάσεις και αναπλάσεις,με χώρους πρασίνου,παιδικές χαρές, γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϋ και skatepark.Το σχολείο μας έχει εκπονήσει πολλά προγράμματα και έχει λάβει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς, με αξιόλογες διακρίσεις και βραβεία.


School Principal

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Contact with School


Description

 Είναι γεγονός, ότι η περιοχή της Δράμας έχει πολύ έντονο το ποντιακό στοιχείο. Οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου μας είναι ποντιακής καταγωγής και έχουν πάρα πολλά ακούσματα και ερεθίσματα από τους γονείς τους και τους παππούδες τους.

   Παίρνοντας, λοιπόν, αφορμή από αυτό το γεγονός, οι μαθητές, αποφάσισαν να ασχοληθούν περισσότερο με το θέμα,ψάχνοντας υλικό και στο διαδίκτυο.Βρήκαν ποντιακά ποιήματα και κείμενα,τα μελέτησαν,συζήτησαν πάνω σε αυτά και αποφάσισαν  να δημιουργήσουν και τα ίδια κάποια ποιήματα.Συνεργάστηκαν μεταξύ τους και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ενδιαφέρον.


Objective Action

Να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές πάνω στο Ποντιακό ζήτημα, δημιουργώντας ποιήματα

SUPPORTED FILES

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation