Μαθητικές δημιουργίες

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Προσοχή! Μικρόβια!

Προσοχή! Μικρόβια!
SUBMITTED FROM:

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού

Ιδιωτικό Σχολείο


School Principal

Αναστασία Νικολοπούλου

Contact with School


Description

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών, στις 15 Οκτωβρίου 2020, οι μικροί μαθητές του τμήματος νηπίων Ν.1, με τη βοήθεια της νηπιαγωγού τους, κ.Κωνσταντίνας Καλιαρντά, γνώρισαν τα μικροσκοπικά μικρόβια.

Τα παιδιά, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και ανάγνωση βιβλίων, ανακάλυψαν πού μπορεί να κρύβονται τα μικρόβια, διατυπώνοντας παράλληλα και τη δική τους γνώμη. Τα χέρια, λοιπόν, κρύβουν πολλά μικρόβια, τα οποία «διώχνουμε μακριά» μόνο με σχολαστικό πλύσιμο. 

Με αυτόν τον τρόπο φαντάστηκαν και δημιούργησαν το δικό τους μοναδικό μικρόβιο, με τον πιο αστείο τρόπο, στο οποίο φυσικά έδωσαν το όνομά τους... Ολοκληρώνοντας, συγκέντρωσαν όλα τα «μικρόβια» σε μία αφίσα ώστε να μεταφέρουν το δικό τους μήνυμα, για αυτήν τη σημαντική μέρα και να υπενθυμίσουν σε όλους εμάς -με παιγνιώδη τρόπο- την σπουδαιότητα της υγιεινής των χεριών, ιδιαιτέρως σε μια τέτοια περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε.


Objective Action

Στόχος της δραστηριότητας ήταν τα παιδιά να μπορέσουν να κατανοήσουν και να υιοθετήσουν κανόνες υγιεινής, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα κοινωνικής ευθύνης, να αναδείξουν τις καλές πρακτικές τους, να εκφραστούν εικαστικά.

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation