Καλές πρακτικές

6ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

«Πρωτοβουλία Αγάπης»

«Πρωτοβουλία Αγάπης»
SUBMITTED FROM:

6ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Το 6° Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού βρίσκεται και λειτουργεί στο δυτικό άκρο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσ/νίκης. Πρωτολειτούργησε το 1983/84 ως 6/θέσιο. Το 1998/99 αναβαθμίζεται σε 12/θέσιο και μετονομάζεται σε 6° Διαπολιτισμικό. Εκπ/κό προσωπικό: 28 εκπ/κοί. 2018-19 Εκπ/κό προσωπικό: 28 εκπ/κοί. Μαθητικό δυναμικό 2018-19 (288): 194 γηγενείς, 2 παλιννοστούντες, 61 αλλοδαποί, 31 Ρομά (Τσιγγάνοι). Στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού, προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις καινοτόμες δράσεις του σχολείου μας (ευρωπαϊκά προγράμματα, θεατρική ομάδα, παραδοσιακή χορευτική ομάδα, ομάδα ρομποτικής, ομάδα σκίτσου, ομάδα σκάκι, μουσική ομάδα, έκδοση σχολικής εφημερίδας, βραβευμένη ιστοσελίδα, ψηφιακή τάξη-καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές, οργανωμένη μαθητική βιβλιοθήκη, συνεργασία με πανεπιστήμια και μη κυβερνητικές οργανώσεις, συμμετοχές σε πανελλήνιους διαγωνισμούς) να ωφελούνται όλα, χωρίς καμιά εξαίρεση, τα παιδιά. Στόχος όλων αυτών των δράσεων είναι όχι μόνο η κοινωνική ένταξη των μαθητών και των οικογενειών τους με σεβασμό στη διαφορά και στην προέλευση, αλλά και να συμβάλουμε στη διαμόρφωση μαθητών ικανών να διαχειριστούν τη διαπολιτισμική πραγματικότητα και να επωφεληθούν από αυτή, στα πλαίσια δημοκρατικών κοινωνικών αντιλήψεων και πρακτικών.


School Principal

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Contact with School


Description

Δείξαμε το κοινωνικό μας πρόσωπο καθώς επισκεφθήκαμε, βοηθήσαμε στην προετοιμασία αλλά και το μοίρασμα του συσσιτίου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελευθέριο Κορδελιό.


Results / Reactions

Ευαισθητοποιήθηκαν οι μαθητές καθώς μέσα από τέτοιες εμπειρίες εθελοντισμού και προσφοράς προετοιμάζονται ως αυριανοί, συνειδητοποιημένοι πολίτες.Co-operations

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ελ. Κορδελιού


COOPERATING ACADEMICS

Κυριακίδου Ζαχαρούλα

Objective Action

Μηδενική Φτώχεια

Target Audience

Τοπική κοινωνία

Initiative time

Δύο μέρες

Initiative Location

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ελ. Κορδελιού

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation