Μαθητικές δημιουργίες

5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΟΥΡΝΙΩΝ - ΧΑΝΙΩΝ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

" Το βιβλίο της κλιματικής αλλαγής "

" Το βιβλίο της κλιματικής αλλαγής "
SUBMITTED FROM:

5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΟΥΡΝΙΩΝ - ΧΑΝΙΩΝ

2/ΘΣΙΟ 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΟΥΡΝΙΩΝ - ΧΑΝΙΩΝ


School Principal

ΑΓΙΩΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Contact with School


Description

Το βιβλίο της κλιματικής αλλαγής δημιουργήθηκε αφού πρωτίστως είχαμε συζητήσει, αναλύσει με τους μαθητές μας όλα τα φαινόμενα που αναφέρονται στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Βεβαίως δείξαμε και σχετικά βίντεο τα οποία τα σχολιάζαμε και τα συζητούσαμε με τα παιδιά. Κατόπιν τα χωρίσαμε σε ομάδες και τους ζητήσαμε να μας ζωγραφίσουν  ( π.χ. για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ή για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ,τ,λ, ) Έτσι στο τέλος ενώσαμε όλες τις ζωγραφιές των παιδιών και φτιάξαμε το περίφημο βιβλίο της κλιματικής αλλαγής, με ενσωματομένο βασικό πληροφοριακό υλικό.

Εδώ μπορείτε να δείτε το βιβλίο:

https://www.storyjumper.com/book/read/104860586/607abf803b900

Τα παιδιά βλέποντας το βιβλίο στον Υπολογιστή, θαύμασαν και κοίταζαν με χαρά και ενθουσιασμό τις δημιουργίες τους, που αποτελούσαν τις σελίδες ενός βιβλίου. Ένιωσαν περηφάνεια και αυτοπεποίθηση αφού όλοι μαζί κατάφεραν να συντελέσουν σε ένα τόσο όμορφο και χρήσιμο ταυτόχρονα βιβλίο.


Objective Action

Να δημιουργήσουμε ένα συνεργατικό προΪόν ( βιβλίο ), ώστε οι μαθητές να αισθανθούν και να απολαύσουν την χαρά και την ικανοποίηση μιας ομαδικής δουλειάς, η οποία δημιουργήθηκε δίνοντας το κάθε παιδί το στίγμα της δικής του ξεχωριστής προσωπικότητας !!!

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation