Μαθητικές δημιουργίες

7o 12/θεσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

"Αξίες, Πολιτισμός, Ψηφιακός Πολιτισμός" Ενας νέος κόσμος ανοίγεται μέσω Διαδικτύου (Συνέντευξη του Αντιδήμαρχου  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας  Δ.Βέροιας με δημοσιογράφους μαθητές της Στ τάξης)

"Αξίες, Πολιτισμός, Ψηφιακός Πολιτισμός" Ενας νέος κόσμος ανοίγεται μέσω Διαδικτύου (Συνέντευξη του Αντιδήμαρχου  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας  Δ.Βέροιας  με δημοσιογράφους μαθητές της Στ τάξης)
SUBMITTED FROM:

7o 12/θεσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Το σχολείο μας βρίσκεται στη Βέροια και συστεγάζεται με το 7ο Νηπιαγωγείο Βέροιας. Πέρα από τα τμήματα των 6 τάξεων έχει Ολοήμερα τμήματα, τμήμα ΖΕΠ. και τμήμα Ένταξης. Φοιτούν 205 μαθητές και μαθήτριες. Οι σελίδες του σχολείου μας είναι τρεις. Η επίσημη ιστοσελίδα μας είναι αυτή http://7dim-veroias.ima.sch.gr/?page_id=27 ενώ υπάρχουν άλλες δύο σελίδες όπως https://blogs.sch.gr/7odim-programs-eur/ ( για τα προγράμματα που εκπονούνται από το σχολείο μας ) και μία με δημιουργίες- παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό σε παιγνιώδη μορφή για τους μαθητές μας το οποίο δημιουργούν εκπαιδευτικοί του σχολείου μας (https://blogs.sch.gr/7dimver/). Eπίσης έχει δημιουργηθεί και ιστοσελίδα στο κοινωνικό δίκτυο του facebook μέσω του οποίου διαχέουμε δράσεις αλλά και ανακοινώσεις του σχολείου μας (https://www.facebook.com/7ο-12θεσιο-Ολοήμερο-Δημοτικό-Σχολείο-Βέροιας-294541797912801 ). Οι μαθητές μας με τους εκπαιδευτικούς μας συμμετέχουν σε πάρα πολλές δράσεις που οργανώνονται από διάφορους φορείς ενώ πολλές φορές είναι οι εκπαιδευτικοί μας μαζί με τους μαθητές μας αυτοί που οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις, δράσεις κλπ.


School Principal

Μηρτσέκη Βασιλική

Contact with School


Description

 Στα πλαίσια του προγράμματος που εκπονεί το σχολείο  μας φέτος με τίτλο" Ανθρώπινες αξίες εν μέσω πανδημίας" μία από τις δράσεις μας αφορούσε την επικοινωνία μαθητών/τριών με μέλος της Δημοτικής μας Αρχής. Στα πλαίσια αυτά Μαθητές και μαθήτριες της Έκτης τάξης του σχολείου μας πήραν συνέντευξη από τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας  Δ.Βέροιας, ο οποίος απάντησε σε ερωτήματα  για τα τεχνολογικά μέσα, την προώθηση και τη διάχυσής του  Πολιτισμού μέσω του διαδικτύου, καθώς και για το ρόλο τόσο του διαδικτύου όσο και των μέσων( Pc,messenger, smartphone κλπ), εν μέσω πανδημίας, στην διατήρηση και ανάπτυξη των ανθρώπινων αξιών.

Πριν τη συνέντευξη οι 46 μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν μέσω webex σε τηλεσυνάντηση όπου τέθηκαν τα ερωτήματα. Τα ερωτήματα κατηγοριοποιήθηκαν, οργανώθηκαν και στις επόμενες  τρεις συναντήσεις συζητήθηκαν.

Η συνέντευξη έγινεστις 15 Απριλίου 2021 από τους ίδιους τους μαθητές καθώς ρόλο "οικοδέσποινας"αλλά και των ρόλο των συντονιστών είχαν δύο μαθήτριες και ένας μαθητής. Ερωτήματα έθεσαν έντεκα μαθητές/τριες του σχολείου.


Objective Action

*Να ενεργοποιηθούν και να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας τι σημαίνει ψηφιακή πολιτική και καινοτομία * Να γνωρίσουν τον νέο Πολιτισμό που δημιουργήθηκε μέσω του διαδικτύου * Να κατανοήσουν το ρόλο των μέσων στη διάδοση αξιών και Πολιτισμού *
Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation