Μαθητικές δημιουργίες

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

"Αυτό το σχολείο μας χωράει όλους!"

"Αυτό το σχολείο μας χωράει όλους!"
SUBMITTED FROM:

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων


School Principal

Ειρήνη Χιωτάκη

Contact with School


Description

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου, έδωσε την ευκαιρία -στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης, από την ψηφιακή μας τάξη- να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σε ζητήματα ισότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες (παρουσιάσεις, συζητήσεις, ιστορίες, παιχνίδια…)  τα μικρά μας αρχικά κατανόησαν τι σημαίνει «αναπηρία» και γνώρισαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. Αντιλήφθηκαν πως έχουν κι εκείνα δικαιώματα, πως μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες της εκφάνσεις της ζωής, ενώ είδαν πόσες ξεχωριστές ικανότητες έχουν και πόσους σημαντικούς στόχους επιτυγχάνουν σε πολλούς τομείς, αξίζοντας και την αποδοχή και το σεβασμό μας! Αυτό που επιδιώξαμε να εμπεδώσουν τα παιδιά μέσα από την όλη διαδικασία είναι πως, μπορεί να είμαστε διαφορετικοί, -άλλωστε όλοι έχουμε και ικανότητες και δυσκολίες-, δεν παύουμε όμως να είμαστε ίσοι, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο! Τα παροτρύναμε να ζωγραφίσουν μια δραστηριότητα που θα έκαναν μαζί με ένα παιδί με αναπηρία σε ένα σχολείο που δεν κάνει διακρίσεις, αλλά σέβεται και αγκαλιάζει όλους τους μαθητές του! Αυτές τους οι ζωγραφιές, αφού παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν, στόλισαν την αφίσα που δημιουργήσαμε για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας με τίτλο «Αυτό το σχολείο μας χωράει όλους!».

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, τα σημερινά ενημερωμένα παιδιά, να κάνουν τη διαφορά ως οι αυριανοί ενσυνείδητοι πολίτες που θα αποδέχονται τη διαφορετικότητα και θα τη σέβονται!


Objective Action

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ζητήματα ισότητας, αποδοχής και σεβασμού της διαφορετικότητας και η καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων που περιθωριοποιούν τα άτομα με αναπηρία.

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation