Σχέδια μαθήματος

Athener Schule


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

"Διπλό κλικ...στην Επικοινωνία"

"Διπλό κλικ...στην Επικοινωνία"
SUBMITTED FROM:

Athener Schule


School Principal

Ευδοξία Ιωαννίδου

Contact with School


Description

Η Γ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule, ενός "Σχολείου με καρδιά", εκπόνησε διαθεματικό project με θέμα την "Επικοινωνία" το σχολικό έτος 2020-2021.  Τα παιδιά έκαναν εργασίες κάθε μορφής, τις οποίες είχαν την ευκαιρία  να παρουσιάσουν στη "φυσική" αλλά και "ηλεκτρονική" μας τάξη μέσω ΖΟΟΜ λόγω της πανδημίας. Στο τέλος των παρουσιάσεων των εργασιών τους δέχτηκαν ερωτήσεις από την υπόλοιπη ομάδα, εμβάθυναν σε βασικές έννοιες ανταλλάσσοντας ιδέες, απόψεις, προβληματισμούς αλλά και έλαβαν προφορικά θετικά σχόλια ανατροφοδότησης. Ελπίζουμε στο προσεχές διάστημα, μιας και θα παροτρύνουμε όλα τα παιδιά όχι μόνο της Γ’ τάξης αλλά και των υπόλοιπων τάξεων, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας να το κάνουν  για να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ μας, να πατήσουν "καρδούλες" και να κάνουν θετικά σχόλια και εδώ στον ψηφιακό μας πίνακα για να μείνουν όλα αυτά!

Κάνοντας εσείς  κλικ πάνω στις εργασίες τους, μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις, τα βίντεο και τις εικόνες σε μεγέθυνση.

Ας απολαύσουμε εδώ όλα όσα δημιούργησαν με τόσο ενθουσιασμό τα παιδιά! Πολλά συγχαρητήρια αξίζει να δώσουμε σε όλους και όλες!!!

 

***Σας επισυνάπτουμε εδώ το λινκ από το padlet μας που δημιουργήθηκε για εκπαιδευτική χρήση.Οι γονείς με γραπτή αίτηση συναίνεσαν στη δημοσίευση όλων των εργασιών των παιδιών, οι οποίες είναι στο αρχείο του σχολείου. Για να εισέλθετε, μιας και ρυθμίσαμε εμείς να ζητάει για λόγους ασφάλειας έναν κωδικό, πληκτρολογείτε με κεφαλαία στα ελληνικά την λέξη ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Αναλυτικά στον παρακάτω ψηφιακό μας πίνακα-padlet έχουμε λεζάντες που επεξηγούν ακριβώς τα όσα απεικονίζονται.

https://padlet.com/konapap93/Athener_Schule


Results / Reactions

Βελτίωση επικοινωνιακών δεξιοτήτων παιδιών παρά την πανδημία covid-19, διάλογος-συζήτηση με την ολομέλεια της ομάδας τηρώντας τους κανόνες επικοινωνίας, διευρευνητική-ανακαλυπτική μάθηση με βάση τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης, παιχνίδια ρόλων, ανταλλαγή θετικών σχολίων ανατροφοδότησης, εξοικείωση με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, αποδοχή της διαφορετικότητας/μοναδικότητας του καθενός, ολιστική εκπαίδευση, προσωποιημένη μάθηση.

Θα πραγματοποιηθεί η διάχυση του μηνύματος από τη σελίδα του σχολείου μας στο Facebook  https://www.facebook.com/AthenerSchule/ 

 Co-operations

Είχαμε τη χαρά να συμμετέχει η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Ευδοξία Ιωαννίδου και η δασκάλα Πληροφορικής κ.Γιούλα Σιγούρου στη δράση μας αυτή!


COOPERATING ACADEMICS

Παπαγεωργίου Κωνσταντίνα, Χρυσάνθου Μαρία

Objective Action

Στόχοι του πρότζεκτ μας είναι : 1. τα παιδιά να γνωρίσουν τις διάφορες μορφές επικοινωνίας μέσα από προσωπική έρευνα και να παράγουν το δικό τους υλικό οποιασδήποτε μορφής (διερευνητική-ανακαλυπτική μάθηση-διαθεματική προσέγγιση της γνώσης) 2. να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές δεξιότητές τους στην πράξη (λεκτικές και μη) που θα τους συντροφεύουν εντός και εκτός σχολικής αίθουσας 3. να ανταλλάξουν θετικά σχόλια ανατροφοδότησης μεταξύ τους (είτε διά ζώσης είτε ψηφιακά) για να συσφίξουν τις σχέσεις τους και να καλλιεργήσουν περαιτέρω την αυτοπεποίθησή τους 4. να εξοικειωθούν με τις νέες μορφές επικοινωνίας (ως επί το πλείστων τις εξ αποστάσεως) που αναδύθηκαν λόγω της πανδημίας του covid-19 5. να εξοικειωθούν με τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχει ο υπολογιστής και το Διαδίκτυο 6. να συμμετέχουν πέρα από τα παιδιά της Γ’ δημοτικού και παιδιά μεγαλύτερων ή μικρότερων τάξεων, γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας δίνοντας θετική ανατροφοδότηση με ένα σχόλιο ή καρδούλα στις δημιουργίες και τις δράσεις της Γ’ τάξης μας!

Initiative time

Σεπτέμβριος 2020 - Φεβρουάριος 2021

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation