Σχέδια μαθήματος

8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

"ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ... ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ"

"ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ... ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ"
SUBMITTED FROM:

8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ


School Principal

ΜΑΥΡΑΚΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ

Contact with School


Description

Η συγκεκριμένη δράση αποφασίστηκε την περίοδο που οι μαθητές δεν ήταν στον φυσικό τους χώρο: το σχολείο. Αποφασίσαμε εξ αποστάσεως, τόσα με την ασύγχρονη εκπαίδευση όσο και με τη σύγχρονη, να γράψουμε ιστορίες. Ιστορίες φαντασικές. Που είχαν όμως αφετηρία την πρωτόγνωρη εμπειρία που ζούμε όλοι μας.


Results / Reactions

Οι μαθητές μοιράστηκαν τις σκέψεις τους, τις αγωνίες τους και τα συναισθήματά τους. Έτσι μετά τις συζητήσεις μας, τις αναγνώσεις κειμένων, οδηγιών, αλλά και παρακολουθώντας video, κατάφεραν να αποδώσουν τις σκέψεις του με ποιητικό τρόπο. Αν και οι ψηφιακές συναντήσεις μας δεν συγκρίνονται με τη δια ζώσης επικοινωνία, καταφέραμε να μείνουμε σε επαφή. Όλοι μαζί. Βρισκόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα και είχαμε τη δυνατότητα, εκτός από το μάθημα, να ανακαλύψουμε ότι πάντα θέλουμε τον άλλο δίπλα μας. Ανακαλύψαμε ότι η υγεία μας είναι είναι ίσως το μεγαλύτερο αγαθό και θα πρέπει να τη διατηρούμε. Ανακαλύψαμε ότι όλο αυτό το διάστημα, θα καταφέρουμε να μείνουμε υγιείς, σωματικά και ψυχικά, αρκεί να είμαστε μαζί και να ανταλλάσουμε σκέψεις και συναισθήματα. Έτσι γνωρίσαμε ποιος είναι ο ιός, τι μπορούμε να πάθουμε και πώς θα προστατευτούμε. Κυρίως να καταλάβουμε την ευθύνη όλων μας στην κοινότητα. Τέλος, εκφράσαμε τα συναισθήματά μας! Τα συζητήσαμε και συμφωνήσαμε ότι δεν πειράζει, αν νιώσουμε φόβο, λύπη, αγωνία , αρκεί να το μοιραζόμαστε και να ξέρουμε ότι όταν τελειώσει όλο αυτό θα είμαστε πάλι μαζί, έχοντας την υγεία μας και την ευημέριά μας!Co-operations

Η συνεργασία, όπως τη γνωρίζουμε έως τώρα, μέσα στην τάξη μας δηλαδή, δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί, αφού όλοι είμαστε σε καραντίνα. Έτσι συνεργαστήκαμε με άλλον τρόπο. Μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Συνεργαστήκαμε, εκφράζοντας τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας, μέσα από τις τηλεδιασκέψεις που κάναμε όλοι μαζί.


COOPERATING ACADEMICS

ΜΑΥΡΑΚΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ

SPREAD THE WORD METHODS

-Ανακοίνωση  των ιστοριών στην ψηφιακή τάξη

-Ανακοίνωση των ιστοριών στη σχολική κοινότητα (αφού επιστρέψουμε στην κανονικότητα)

-Ανάρτηση των ιστοριών στην ιστοσελίδα του σχολείου και στην e-class

-Συμμετοχή σε διαγωνισμό


Objective Action

ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Initiative time

1 μήνας

SUPPORTED FILES

PHOTOSConnection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation