Μαθητικές δημιουργίες

5o Νηπιαγωγείο Λουτρακίου


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

"ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ"

"ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ"
SUBMITTED FROM:

5o Νηπιαγωγείο Λουτρακίου


School Principal

Ελένη Ζερβού

Contact with School


Description

Στα πλαίσια της 6ης Μαρτίου :Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού "το Χαμόγελο του Παιδιού "διοργάνωσε Πανελλαδική ενέργεια με σύνθημα "ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ". 

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός, προέρχεται από άλλα παιδιά, συνήθως της ίδιας ηλικίας και αποτελεί μορφή επιθετικής συμπεριφοράς, που εμφανίζεται κυρίως στη σχολική πραγματικότητα, με σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου και τη διαδικασία της μάθησης. Στόχος είναι να ευασθητοποιηθούμε όλοι και να μιλήσουμε είτε είμαστε δέκτες σχολικής βίας είτε γνωρίζουμε ότι ασκείται σε άλλα πρόσωπα.

Οι μαθητές-τριες έφτιαξαν μια αφίσα για αυτον τον στόχο

https://blogs.sch.gr/5niploutr/2021/03/06/6i-martioy-panellinia-imera-kata-tis-scholikis-vias-kai-toy-ekfovismoy/

https://milatora.gr/schools/%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-2021/%cf%84%ce%bf-5%ce%bf-%ce%bd%ce%b7%cf%80%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83/

 


Objective Action

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΣΜΟΥ

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation