Μαθητικές δημιουργίες

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΥ ΕΥΜΟΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

"ΝΥΧΤΕΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ..."

"ΝΥΧΤΕΣ ΜΑΓΕΙΑΣ  ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ..."
SUBMITTED FROM:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΥ ΕΥΜΟΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Το Δημοτικό Σχολείο του Μικρού Ευμοίρου βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη της Ξάνθης. Στο σχολείο φοιτούν 115 μαθητές, που προέρχονται από 4 διαφορετικά χωριά, το Μ. Εύμοιρο, τη Λεύκη, τη Μορσίνη και το Πετροχώρι. Πρόκειται για πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό σχολείο που αποτελείται από χριστιανούς και μουσουλμάνους μαθητές (μαθητές που προέρχονται από τις μουσουλμανικές μειονότητες της Θράκης). Ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών προέρχεται από οικογένειες από τη Ρωσία, την Αρμενία, τη Γεωργία και την Ουκρανία (παλιννοστούντες μαθητές) οι οποίοι ως εκ τούτου μεγαλώνουν σε δίγλωσσο οικογενειακό περιβάλλον. Επιπλέον, στο σχολείο φοιτούν μαθητές, οι γονείς των οποίων είναι στρατιωτικοί, οι οποίοι μετακινούνται συχνά. Στο σχολείο μας λειτουργούν: α) Τμήμα Ένταξης, αποτελούμενο από 12 μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες καθώς και χαμηλό ακαδημαϊκό επίτευγμα και β) Τάξη Υποδοχής, αποτελούμενη από 17 δίγλωσσους φοιτητές, με στόχο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Σχολικός εξοπλισμός: Υπάρχει υπολογιστής και βιντεοπροβολέας σε κάθε τάξη. Υπάρχει επίσης ένα εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών με 20 υπολογιστές και έναν διαδραστικό πίνακα. Το σχολείο ανήκει στο Πανελλήνιο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών και οι μαθητές μπορούν να δανείζονται βιβλία και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες Φιλαναγνωσίας. Κάθε σχ. χρονιά υλοποιούνται ποικίλα καινοτόμα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Αγωγής Υγείας, Φιλαναγνωσίας καθώς και ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+, etwinning κ.α. Επιπλέον, αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών σχετικά με τη χρήση εργαλείων ΤΠΕ στη διαδικασία «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)» . Το σχολείο συστεγάζεται με το Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Ξάνθης. Οι μαθητές και των δύο σχολείων συνεργάζονται στο πλαίσιο της σχολικής ενσωμάτωσης των μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.


School Principal

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ

Contact with School


Description

Οι μαθητές μας μετά από μία πεντάμηνη περιήγηση στην μαγεία του κινηματογράφου και αφού γνώρισαν την εξέλιξή του από την γέννησή του ως τις μέρες μας κάνοντας συχνά σταθμούς στις κυριότερες φάσεις του, νιώθωντας μέσα από τις ταινίες την συγκίνηση, την ευτυχία, το δάκρυ και το γέλιο επισφράγησαν την γνωριμία τους με αυτόν κατασκευάζοντας μια μακέτα με ανακυκλώσιμα υλικά και με θέμα "Νύχτες μαγείας στα θερινά τα σινεμά..".Το θέμα επιλέχτηκε γιατί τα θερινά σινεμά στις μέρες μας τείνουν να εκλείψουν σε πολλές περιοχές και οι μαθητές μας που δεν τα έχουν ζήσει από κοντά, θάθελαν να υπήρχαν μέσα σε ιδεατές, όμορφες πόλεις που πλημμυρίζουν από τις μυρωδιές των λουλουδιών και που κατοικούνται από ανθρώπους που έχουν οικολογική συνείδηση...


Objective Action

Να γνωρίσουν οι μαθητές μας την μαγεία του κινηματογράφου και να νιώσουν κάτι από την μυρωδιά των γιασεμιών στις αυλές των παλιών θερινών σινεμά..

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation