Μαθητικές δημιουργίες

2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

"Ο ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΟΝΕΙΡΑ"

"Ο ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΟΝΕΙΡΑ"
SUBMITTED FROM:

2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

22Ο ΜΑΘΗΤΕΣ-20 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ


School Principal

κα ΤΟΥΤΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ

Contact with School


Description

https://voicethread.com/share/12556561/         

Δόθηκε στους μαθητές τυπωμένο το συγκεκριμένο έργο του Caspar Friedrich , "Ο Οδοιπόρος". Αφού έγινε συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το έργο του καλιτέχνη, 'εγινε σαφές οτι στο έργο υπάρχει ένα βαθύ νόημα σχετικά με το παρελθόν και το μέλλον. Ο Οδοιπόρος ατενίζει το μέλλον, έχοντας πίσω του βιώματα, αναμνήσεις και θύμησες ενώ προβάλλεται μπροστά του ένα μέλλον που πρέπει ο ίδιος να διαμορφώσει. Μετά τους προβληματισμούς και τη συζήτηση με τους μαθητές για το πως βλέπουν το μέλλον τους ,  με βάση το έργο οι μαθητές μας , δημιούργησαν κολλάζ τοποθετώντας εικόνες πάνω στα βράχια του έργου από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και εικόνες και σκέψεις για το μέλλον στο κεφάλι και στα σύννεφα που υπάρχουν στον πίνακα. Οι σκέψεις και οι εικόνες για το μέλλον συνδέθηκαν με τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης καθώς αφορούν την Ειρήνη, τη δικαιοσύνη, την αειφορία, την εξάλειψη της φτώχειας, της πείνας , του ρατσισμού, τις βιώσιμες πόλεις και κοινότητες κλπ.Το ίδιο κλήθηκαν να κάνουν και οι μαθητές και των άλλων ευρωπαϊκών σχολείων από τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Γερμανία.

Στο πλαίσιο τους προγράμματος συνεργασίας του eTwinning, τα έργα όλων των μαθητών θα ταξιδέψουν από χώρα σε χώρα και θα γίνει έκθεση σε κάθε σχολείο με έργα των υπολοίπων πέντε χωρών.


Objective Action

Στόχος της ομάδας εργασιών ήταν η δημιουργία κολλάζ στο οποίο θα αποτυπώνονται τα όνειρα των μαθητών για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου. Μέσα από την καλλιτεχνική εργασία οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν και να μοιραστούν τις εργασίες τους με τα συνεργαζόμενα ευρωπαϊκά σχολεία, να παρουσιάσουν την πολιτιστική κληρονομιά τους και τις ιδέες τους για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου.

PHOTOSConnection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation