Καλές πρακτικές

10ο Γυμνάσιο Λάρισας


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

"Παιδικά Χαμόγελα" - Δράσεις Ανθρωπιάς

"Παιδικά Χαμόγελα" - Δράσεις Ανθρωπιάς
SUBMITTED FROM:

10ο Γυμνάσιο Λάρισας


School Principal

Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου

Contact with School


Description

Α. "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" Λάρισας

Με πρωτοβουλία των μαθητικών κοινοτήτων της Α΄ τάξης Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2017/18 συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας και στις γιορτές των Χριστουγέννων προσφέρθηκαν στο "Χαμόγελο του Παιδιού" Λάρισας. Αυτή η δράση συνεχίστηκε και φέτος [2018/19], όπου οι "μικροί Αη - Βασίληδες" προσέφεραν είδη ρουχισμού για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των παιδικών ηλικιών. Οι μαθητές μόνοι τους τα συγκέντρωσαν, τα διαχώρισαν, τα δίπλωσαν και τα συσκεύασαν σε 17 κιβώτια με μεγάλη χαρά.

Επίσης, με αφορμή τον ερχομό της Άνοιξης και το έθιμο του Μάρτη, μία ομάδα μαθητριών δημιούργησε όμορφα βραχιολάκια (μαρτάκια) και τα προσέφερε σε συμβολική τιμή στους συμμαθητές και τους καθηγητές του σχολείου. Με τα έσοδα αγόρασαν παιχνίδια και puzzles για να χαρίσουν πολλά χαμόγελα σε παιδιά της πόλης μας.

Β. UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Μήνυμα αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης έστειλαν οι μαθητικές κοινότητες όλων των τάξεων του 10ου Γυμνασίου Λάρισας σε παιδιά και άπορες ελληνικές οικογένειες που βρίσκονται υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων προσφέροντας από το υστέρημά τους δωροεπιταγή αξίας 200€ από τα super markets ΑΒ Βασιλόπουλος.


Results / Reactions

Το 10ο Γυμνάσιο Λάρισας προσανατολισμένο προς την κατεύθυνση μιας ανθρωπιστικής παιδείας και έχοντας ως βασικό στόχο να διαμορφώσει μία κουλτούρα εθελοντισμού και αλληλεγγύης προσπαθεί να οδηγήσει σε αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών του. Ελπιδοφόρο μήνυμα αποτελεί η πρωτοβουλία των μαθητών να δημιουργήσουν καλλιτεχνήματα, όπου με τα έσοδα από την πώλησή τους προσφέρουν χαμόγελα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Για όλες τις παραπάνω δράσεις αλληλεγγύης οι μαθητές βραβεύτηκαν από τον αντιπρόεδρο του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Nήσων σε μία σεμνή τελετή που έγινε στην Αθήνα, καθώς και από τον πρόεδρο του οργανισμού “Χαμόγελο του Παιδιού” με Συγχαρητήρια Επιστολή, Βραβείο και Έπαινο.

 Co-operations

UNESCO Πειραιώς και Νήσων

"Χαμόγελο του Παιδιού Λάρισας

ΑΒ Βασιλόπουλος super market


COOPERATING ACADEMICS

Σιάρακας Ζήσης, Τσολάκη Φανή, Περάκη Αλεξάνδρα, Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα

SPREAD THE WORD METHODS

Δημοσιεύσεις στον τοπικό ηλεκτρονικό Τύπο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο ενημερωτικό έντυπο του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Nήσων.

Τελετή Βράβευσης του σχολείου από τον όμιλο UNESCO Πειραιώς και Nήσων.


Objective Action

Να χαρίσουμε

Target Audience

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου

Initiative time

Σχολικά Έτη: 2017/18 και 2018/19

Initiative Location

10ο Γυμνάσιο Λάρισας

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation