Καλές πρακτικές

7o 12/θεσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

"Χτίστε ένα σπιτάκι Αγάπης"

"Χτίστε ένα σπιτάκι Αγάπης"
SUBMITTED FROM:

7o 12/θεσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Το σχολείο μας βρίσκεται στη Βέροια και συστεγάζεται με το 7ο Νηπιαγωγείο Βέροιας. Πέρα από τα τμήματα των 6 τάξεων έχει Ολοήμερα τμήματα, τμήμα ΖΕΠ. και τμήμα Ένταξης. Φοιτούν 205 μαθητές και μαθήτριες. Οι σελίδες του σχολείου μας είναι τρεις. Η επίσημη ιστοσελίδα μας είναι αυτή http://7dim-veroias.ima.sch.gr/?page_id=27 ενώ υπάρχουν άλλες δύο σελίδες όπως https://blogs.sch.gr/7odim-programs-eur/ ( για τα προγράμματα που εκπονούνται από το σχολείο μας ) και μία με δημιουργίες- παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό σε παιγνιώδη μορφή για τους μαθητές μας το οποίο δημιουργούν εκπαιδευτικοί του σχολείου μας (https://blogs.sch.gr/7dimver/). Eπίσης έχει δημιουργηθεί και ιστοσελίδα στο κοινωνικό δίκτυο του facebook μέσω του οποίου διαχέουμε δράσεις αλλά και ανακοινώσεις του σχολείου μας (https://www.facebook.com/7ο-12θεσιο-Ολοήμερο-Δημοτικό-Σχολείο-Βέροιας-294541797912801 ). Οι μαθητές μας με τους εκπαιδευτικούς μας συμμετέχουν σε πάρα πολλές δράσεις που οργανώνονται από διάφορους φορείς ενώ πολλές φορές είναι οι εκπαιδευτικοί μας μαζί με τους μαθητές μας αυτοί που οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις, δράσεις κλπ.


School Principal

Μηρτσέκη Βασιλική

Contact with School


Description

Τον Φεβρουάριο του 2021 καθώς το σχολείο μας συμμετέχει σε πολλές δράσεις εκτός σχολείου( κοινωνικές, περιβαλλοντικές  κλπ) όλοι οι μαθητές μας και όλες οι μαθήτριές μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, συμμετείχαν στην κίνηση στήριξης δημιουργίας στέγης για «Τα Παιδιά της Άνοιξης», ενός φορέα που θέλει να χτίσει το δικό του Κ.Δ.Η.Φ ΑμΕΑ στον Νομό μας.

Οι μαθητές/τριές μας καθώς και το ίδιο το σχολείο προχώρησαν στην  ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας μέσω δημιουργίας αφίσας και μέσω ενημέρωσης των γονέων τουςhttps://www.facebook.com/media/set/?vanity=294541797912801&set=a.733940443972932 . Αποτέλεσμα ήταν γονείς αλλά και πολίτες να προβούν στην αγορά των ειδικών για την περίσταση μπρελόκ αλλά και βραχιολιών σιλικόνης με την ονομασία του Κέντρου, ενισχύοντας το έργο.

Ανακοίνωση για την προσπάθεια αυτή έγινε και στην σελίδα του σχολείου μας σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο.

 


Results / Reactions

Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και έτσι Στο τέλος , οι μαθητές έλαβαν συγχαρητήριο μήνυμα, από το Σύλλογο το οποίο ανέβηκε στη σελίδα που διαθέτουν "Τα παιδιά της Άνοιξης".Co-operations

Με το Σύλλογο και μέλη του Συλλόγου" Τα παιδιά της Άνοιξης"

Με γονείς

Δημότες.


COOPERATING ACADEMICS

Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

SPREAD THE WORD METHODS

Μέσω της ιστοσελίδας που διαθέτει το σχολείο στο διαδίκτυο, μέσω e-mail και μέσω προφορικών ανακοινώσεων


Objective Action

Ευαισθητοποίηση πολιτών για την ενίσχυση της ανέγερσης σπιτιού για άτομα ΑμΕΑ από τα

Target Audience

Σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, Δημότες, Πολίτες.

Initiative time

Φεβρουάριος- Αρχές Μαρτίου 2021

Initiative Location

Σχολείο

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation