Καλές πρακτικές

Γυμνάσιο Αλικιανού, Χανιά Κρήτης


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ/ PENSONS ECOLO- RECYCLONS A LA FRANCAISE

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ/ PENSONS ECOLO- RECYCLONS A LA FRANCAISE
SUBMITTED FROM:

Γυμνάσιο Αλικιανού, Χανιά Κρήτης

Το Δημόσιο Γυμνάσιο Αλικιανού ιδρύθηκε με το Β.Δ 627 του 1964 (ΦΕΚ 177/15-10-1964) του οποίου η λειτουργία άρχισε επίσημα στις 24 Οκτωβρίου 1964.


School Principal

Γεώργιος Καρκάνης

Contact with School


Description

Η ΔΡΑΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΜΠΛΕ ΟΜΑΔΑ (ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ (ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ). ΚΑΝΑΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ (ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ) ΚΑΙ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΑΝΤΙΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ, ΜΕ  ΔΕΝΤΡΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΟΛΟΓΥΡΑ, ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΕΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΛΛΕΙΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΑΔΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΑΠΟΤΕΘΟΥΝ ΑΦΟΥΝ ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ. 20 ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ 3 ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΔΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΔΟΥ ΚΑΚΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ!

ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΔΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ 'ΤΟΝ ΔΕΚΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ', ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ! ΜΙΛΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ 'ΜΕΙΩΣΗ', 'ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ', 'ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ'.  ΤΟΝΙΣΑΜΕ ΕΝΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝΔΡΟΔΥΤΕΥΣΗΣ, ΩΣ ΚΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ.

ΤΕΛΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ, ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΥΛΙΚΟ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ (ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΝΕΡΟΥ Η ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ, ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΧΥΜΩΝ)   


Results / Reactions

Η ΔΡΑΣΗ ΕΙΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΩΣΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗς ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΦΟΡΟΣ.Co-operations

ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΔΙΣΑ ΧΑΝΙΩΝ, ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΔΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ 


COOPERATING ACADEMICS

ΣΠΑΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ - ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ

SPREAD THE WORD METHODS

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ, ΜΕ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ BRAVO SCHOOLS ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΥΛΙΚΟ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΩΝ ΣΕ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ! ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥΣ. 


Objective Action

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ- ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ - Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΔΟΥ - ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ

Target Audience

ΜΑΘΗΤΕΣ

Initiative time

2 ΩΡΕΣ

Initiative Location

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

SUPPORTED FILES

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation