Σχέδια μαθήματος

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

STEM action: "Υδρατμοί, υδρατμοί, υδρατμοί και η εξάτμιση γίνεται στη στιγμή!

STEM action: "Υδρατμοί, υδρατμοί, υδρατμοί και η εξάτμιση γίνεται στη στιγμή!
SUBMITTED FROM:

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης

Το σχολείο μας εκπονεί κάθε χρόνο καινοτόμα προγράμματα περιβαλλοντικά,πολιτιστικά ή αγωγής υγείας καθώς και προγράμματα ευρωπαϊκού χαρακτήρα όπως E-Twinning.


School Principal

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ

Contact with School


Description

Το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου συμμετέχει στο Πρόγραμμα της «Παιδικής HELMEPA» με τίτλο «Η φίλη μας η θάλασσα» για το σχολικό έτος 2020-2021. Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει τη γνώση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τους ωκεανούς και την αλληλεπίδραση ανθρώπου και θάλασσας.

Στα πλαίσα του προγράμματος αυτού ,τα παιδιά αφού κατανόησαν μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό της Helmepa Junior το φαινόμενο της εξάτμισης παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=dNUJtxM2LYg  στην συνέχεια ακολούθησε η φάση της υλοποίησης του πειράματος στην τάξη μας.

Τα παιδιά έκαναν υποθέσεις για το τι μπορεί να συμβεί και για το αν το πείραμα στην τάξη θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το πείραμα του βίντεο.


Results / Reactions

Οι μαθητές μας εντυπωσιάστηκαν με τον υδάτινο κύκλο.Συμμετείχαν εκφράζοντας ιδέες,απόψεις,υποθέσεις σχετικά με την έκβαση του πειράματος. Παρατηρούσαν και έλεγχαν την εξέλιξη της εξάτμισης για δύο μέρες.Ώσπου ανοίξαμε την ζελατίνα και είδαμε το νερό που είχε συγκεντρωθεί στο φλιτζάνι λόγω της εξάτμισης. Ήταν ένα όμορμο γνωστικό και συνεργατικό ταξίδι ακολουθώντας το 14ο στόχο βιώσιμης ανάπτυξης.Co-operations

-Παιδικη HELMEPA


COOPERATING ACADEMICS

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ-ΤΑΧΤΣΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Objective Action

.Να κατανοήσουν τον υδρολογικό κύκλο. Να κάνουν υποθέσεις. Να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν.

Initiative time

Για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης χρειάστηκαν δύο διδακτικές ώρες.

PHOTOS 1


Videos 2

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation