Σχέδια μαθήματος

28ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Super Ήρωες του πλανήτη!

Super Ήρωες του πλανήτη!
SUBMITTED FROM:

28ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

Δημόσιο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης


School Principal

Καραχλέ Πανάγιω

Contact with School


Description

Με αφορμή την μαθητική εβδομάδα δράσης ΠΛΑΝΗΤΗΣ 2030, που διοργάνωσε η actionaid, τα παιδιά του 28ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν να ζωγραφίσουν, 5 από τους παγκόσμιους στόχους, καθώς και να δημιουργήσουν και καινούριους στόχους. Η προσέγγιση του θέματος έγινε διαθεματικά. Ξεκινώντας με το εποπτικό υλικό που μας εστάλη από την actionaid .
Αρχικά προβλήθηκε ένα βίντεο που είναι στην αγγλική γλώσσα και δείχνει πόσο καταστροφική είναι η επίδραση του ανθρώπου στον Πλανήτη. Τα παιδιά θέλησαν να μάθουν και να βοηθήσουν να αλλάξει η κατάσταση που οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη. Έτσι αποφάσισαν να γίνουν οι Super Ήρωες του πλανήτη και να δραστηριοποιηθούν, δίνοντας τα δικά τους μηνύματα, ζωγραφίζοντας και συμμετέχοντας στην αλλαγή, απαιτώντας, ως ενεργοί πολίτες με την συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης και την βοήθειά του να κινητοποιήσουν την ευρύτερη κοινωνία.

 


Results / Reactions

Τα παιδιά έφτιαξαν λοιπόν τα δικά τους φανζίν, με τους στόχους που επέλεξαν και δημιούργησαν και καινούριους στόχους. Το πρόγραμμα προβλήθηκε στον Σύλλογο Γονέων του σχολείου όπου έγιναν και διαδραστικά παιχνίδια. Ζωγράφισαν ό,τι τους προβληματίζει και ετοίμασαν τα δικά τους ερωτήματα που παρουσίασαν την Παρασκευή 4 Μαϊου στο Δημαρχείο , στον κύριο Δημαρέλο Γιώργο, Αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας  του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο κύριος Δημαρέλος μας φιλοξένησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, απάντησε στα ερωτήματα των παιδιών, παρουσιάσαμε τις δράσεις μας μέσα από ένα power point και παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια, όλοι μαζί.Co-operations

Συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας, όπου παρουσιάσαμε τις δράσεις μας και παίξαμε όλοι μαζί διαδραστικά παιχνίδια. Συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενηθήκαμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και παρουσιάσαμε τα έργα  και τις δράσεις μας, κάναμε προτάσεις και τραγουδήσαμε και παίξαμε όλοι μαζί!


COOPERATING ACADEMICS

Καραχλέ Πανάγιω

Objective Action

Ευαισθητοποίηση παιδιών σχετικά με τον πλανήτη και το περιβάλλον

Initiative time

3 μήνες

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation