Μαθητικές δημιουργίες

NΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Σώστε τους Ωκεανούς

Σώστε τους Ωκεανούς
SUBMITTED FROM:

NΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΕΊΜΑΣΤΕ ΈΝΑ 2/ΘΕΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΜΉΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ .ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΕς ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΑΒΕΥΘΕΙ.


School Principal

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Contact with School


Description

Περιγραφή δραστηριότητας:

Στην ολομέλεια ο/η εκπαιδευτικός διαβάζει “Μια θάλασσα πλαστικά ‘’της Κατρίνας Τσανταλή ,εκδόσεις διόπτρα, προκειμένου να επιτύχει την συναισθηματική εμπλοκή των παιδιών.

Στη συνέχεια ακολουθεί καταιγισμός ιδεών με σκοπό να αντιληφθεί ο/η εκπαιδευτικός την πρότερη γνώση των παιδιών σχετικά με το υπό μελέτη θέμα.

  • Γιατί είναι σημαντική η θάλασσα και ο ωκεανός
  • Μπορείτε να σκεφτείτε τι μολύνει τη θάλασσα
  • Ποιοι κινδυνεύουν από τη μόλυνση των θαλασσών
  • Ποιος είναι υπεύθυνος για τη μόλυνση των ωκεανών
  • Τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς για να προστατέψει τους ωκεανούς
  • Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση πως νομίζετε θα είναι οι ωκεανοί στο μέλλον

 

Ακολουθεί η δραστηριότητα ρομποτικής. Τα παιδιά καλούνται να βοηθήσουν τον κ. Χταπόδι-διασώστη να μαζέψει τα σκουπίδια από τους ωκεανούς σχεδιάζοντας του τη σωστή διαδρομή και προγραμματίζοντας το ρομπότ. Χωρίζονται σε τρεις ομάδες, η μια ομάδα ζωγραφίζει το πλέγμα-Ωκεανό και  αποφασίζει για την αρχή και το τέλος της πίστας. Σε κάποια τετράγωνα του πλέγματος, η ίδια ομάδα, τοποθετεί τα σκουπίδια ,(καλαμάκια πλαστικά μπουκάλια κ.ά)που αναφέρθηκαν στο βιβλίο. Η δεύτερη ομάδα καλείται  να σχεδιάσει για τον κ. Χταπόδι- διασώστη  τη σωστή διαδρομή, με τις καρτέλες-κατεύθυνσης ώστε ο κ. Χταπόδης να μαζέψει τα σκουπίδια και να ελευθερώσει τα παγιδευμένα ζώα. Η τρίτη ομάδα διαβάζει τις καρτέλες κατεύθυνσης και προγραμματίζει το ρομπότ. Μεταξύ των μελών των ομάδων υπάρχει συνεργασία και αλληλεπίδραση.


Objective Action

Οι στόχοι μου ήταν να ευαισθητοποιήσω τα νήπια για την προστασία του οικοσυστήματος μέσω της υπολογιστικής σκέψης και του ψηφιακού εγγραμματισμού.

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 2


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation