Καλές πρακτικές

2ο Νηπιαγωγείο Κυμίνων


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Συγκέντρωση αποκριάτικων στολών για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Συγκέντρωση αποκριάτικων στολών για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
SUBMITTED FROM:

2ο Νηπιαγωγείο Κυμίνων

Δημόσιο Νηπιαγωγείο


School Principal

Χρυσούλα Ζιώγα

Contact with School


Description

Η ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στον συνάνθρωπο, η ενεργοποίησή τους  και η ευαισθητοποίηση τους απέναντι σε άλλα παιδιά που η φτώχεια τα εμποδίζει από μικρές χαρές που είναι όμως απαραίτητες για τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους.

Η παιδική λογοτεχνία μας έδωσε το έναυσμα για την υλοποίηση της δράσης. Στις Απόκριες διαβάσαμε το παραμύθι της Ζωρζ Ζαρή « Ο Αρλεκίνος». Σύμφωνα με το οποίο ένα παιδί δεν έχει λεφτά να αγοράσει αποκριάτική στολή και στεναχωριέται. Έτσι αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε αποκριάτικες στολές και να τις δώσουμε στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ  για τα παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να τις αγοράσουν. Στην δράση αναμείχθηκαν  και τα παιδιά του διπλανού Δημοτικού σχολείου στα οποία μοιράσαμε χαρτάκια σχετικά με το θέμα.

Η δράση κράτησε μια εβδομάδα και γίνεται για 1η φορά.


Results / Reactions

Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα όταν θέματα όπως η φτώχεια αφορά άλλα παιδιά. Ειδικά για κάτι τόσο σημαντικό για τα ίδια όπως οι Απόκριες και το σχετικό πάρτυ που για τους ενήλικες που μπορεί να φαίνεται αμελητέο ως και αστείο για τα ίδια όμως είναι βασικό. Συγκεντρώσαμε 3 κιβώτια με αποκριάτικες στολές που ελπίζουμε να πρόσφεραν λίγες στιγμές χαράς.COOPERATING ACADEMICS

Η εκπαιδευτικός του τμήματος Χρυσούλα Ζιώγα

Objective Action


PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation